ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

6 αλλαγές στο Υπνοδωμάτιο για τον τέλειο ύπνο!

Post by: 07/10/2015 0 comments

Ο ξεκούραστος ύπνος μπορεί να είναι πιο εύκολος από ό,τι νομίζεις! Φρόντισε να κάνεις τις ακόλουθες έξι αλλαγές στο υπνοδωμάτιό σου και θα κοιμάσαι σαν άγγελος!

  1. Άλλαξε χρώμα στους τοίχους: Επίλεξε γήινα χρώματα, σε ζεστούς τόνους: ώχρα, ανοιχτό γκρι ή καφέ. Σε καμία περίπτωση έντονα χρώματα όπως κόκκινο, πορτοκαλί κτλ, καθώς έρευνες έχουν δείξει πως αυξάνουν την υπερένταση και ανοίγουν το δρόμο στους καβγάδες!
  2. Άλλαξε στρώμα και μαξιλάρι: Διάλεξε ορθοπεδικό στρώμα ή memory, που “θυμάται” τη στάση του σώματός σου. Μπορεί οι συγκεκριμένες επιλογές να είναι λιγότερο οικονομικές από τα κλασικά στρώματα, εξασφαλίζουν όμως υγιείς συνθήκες ύπνου. Επίσης, το μαξιλάρι σου πρέπει να στηρίζει σωστά το σβέρκο, για να μην επιβαρύνονται οι σπόνδυλοι.
  3. Μείωσε τους θορύβους: Πράγμα που σημαίνει ότι απαγορεύεται η τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο και το ανοιχτό κινητό τηλέφωνο. Η ησυχία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα γαλήνιο ύπνο.
  4. Πρόσεξε τη θερμοκρασία του χώρου: Το δωμάτιο δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό, αλλά φυσικά όχι και κρύο. Η υγρασία εννοείται πως είναι εχθρός της ξεκούρασης. Ανοίγοντας για λίγα λεπτά το παράθυρο, φρεσκάρεται ο αέρας και παράλληλα ισορροπείται η θερμοκρασία του δωματίου.
  5. Χαμήλωσε τα φώτα: Η καλύτερη επιλογή για φωτιστικό υπνοδωματίου είναι το “dimmer” – σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις εσύ την ένταση του φωτός. Χαμηλός φωτισμός προετοιμάζει έναν ελαφρύ ύπνο.
  6. Βάλε μια πηγή ευχάριστης μυρωδιάς σε εξέχουσα θέση: Μπορεί να είναι ένα ματσάκι λεβάντας, ή κάποιο αρωματικό κερί (σβηστό). Έρευνες έχουν δείξει πως όσοι κοιμούνται σε δωμάτιο με ωραία μυρωδιά, έχουν πολλές πιθανότητες για όνειρα γλυκά! (Προσοχή: αν έχεις αλλεργία στις μυρωδιές μην το κάνεις και αρχίσεις να φτερνίζεσαι).

Φωτό από: www.3dhouse777.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons