ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

20 χρόνια μετά…

Post by: 23/02/2024 0 comments

Θα μπορούσε ένα είναι τίτλος Reunion παλιών συμμαθητών, κάποιος νέος δίσκος ενός συγκροτήματος που είχε διαλυθεί ή το τελευταίο επεισόδιο μιας πολυετούς σειράς που δεν προβλήθηκε ποτέ.

Πολλές κουβέντες είτε σε σοβαρό είτε σε λιγότερο σοβαρό περιβάλλον για το EURO 2004 κατέληγαν σε ένα συμπέρασμα πως «Η Εθνική δεν κεφαλαιοποίησε αυτή την επιτυχία», δηλαδή την ανάδειξή της ως πρωταθλήτριας Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη φράση είναι κάπως λανθασμένη και κυρίως μη ακριβής.

Η απόδειξή της έρχεται σε αυτές τις μέρες.

20 χρόνια μετά την κατάκτηση του Euro 2004 από την απίθανη παρέα του Ζαγοράκη, του Χαριστέα του Νικοπολίδη και των άλλων απίστευτων παικτών του Ότο Ρεχάγκελ, η Ελλάδα συμπληρώνει ήδη 10 χρόνια μακριά από την οποιαδήποτε σημαντική διοργάνωση εθνικού επιπέδου.

Η χρυσή δεκαετία.

Ακριβώς μετά το 2004 και την κορυφή της Ευρώπης, ακολούθησαν πέντε μεγάλες διοργανώσεις. Ta Moυντιάλ του 2006, του 2010 και του 2014 και τα Euro του 2008 και του 2012. Εξ αυτών, η μόνη που διεξήχθη χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας ήταν το Μουντιάλ του 2006. Σε όλες τις υπόλοιπες συμμετείχαμε κανονικά, πήραμε την πρώτη μας νίκη σε Μουντιάλ, περάσαμε στους «16» του Euro, περάσαμε στους «16» του Κόσμου, αγγίξαμε απάτητες ποδοσφαιρικές κορυφές για το ελληνικό ποδόσφαιρο..

Η εξαίρεση του κανόνα.

Η παρουσία μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 αποτέλεσε ένα μεταίχμιο. Αυτός ο όρος βεβαίως έρχεται να κουμπώσει μεταγενέστερα γιατί όταν εκείνο το καλοκαίρι ήμασταν ένα πέναλτι μακριά από τις «8» καλύτερες ομάδες του κόσμου, ουδείς μπορούσε να φανταστεί πως 10 χρόνια μετά δεν θα είχαμε βρεθεί ούτε κοντά στο να συμμετάσχουμε απλά σε μια διοργάνωση. Ωστόσο αυτό ήταν πάνω κάτω ο κανόνας για την Εθνική μας ομάδα που σε όλο τον 20ο αιώνα είχε συμμετάσχει μόνον σε 2 περιπτώσεις το 1980 και το 1994 σε Euro και Mundial αντίστοιχα.

Το σήμερα και η ευκαιρία στην ιστορική επέτειο.

Έστω και με τον λάθος τρόπο, η Εθνική τον Μάρτιο κοντά στην Επέτειο της Επανάστασης του 1821 θέλει να βιώσει μια δική της ποδοσφαιρική επανάσταση και να επανέλθει σε μια μεγάλη διοργάνωση. Η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει αρχικά το Καζακστάν σε έναν μονό αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια με στόχο τη νίκη. Σε περίπτωση πρόκρισης, θα αντιμετωπίσει, 4 μέρες μετά, τη Γεωργία εκτός έδρας με στόχο και πάλι τη νίκη για να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση από το 2014!

Της ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά καλή επιτυχία!

Φωτό από: epo.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons