ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

32 Σύμβολα Τύχης και Δύναμης από όλο τον κόσμο!

Post by: 13/01/2015 0 comments

Θυμάσαι τον Γκαστόνε, τον ξάδερφο του Ντόναλντ; Ήταν το παπί- κινούμενη τύχη! Πλούτιζε χωρίς κόπο και όλα στη ζωή του κυλούσαν χωρίς εμπόδια! Αυτή την τύχη ή έστω ένα δείγμα της, λαχταράμε βαθιά μέσα μας να αποκτήσουμε, όσο κυνικοί κι αν είμαστε στη φιλοσοφία μας.

Αυτό το μαρτυρούν οι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο από όλες τις χρονικές φάσεις της ανθρωπότητας, από τους πιο αρχαίους μέχρι τους πιο σύγχρονους, αφού έχουν σκιαγραφήσει σύμβολα τύχης σε αντικείμενα, πέτρες, ζώα, αριθμούς και φυσικά φαινόμενα. Δείτε μερικά από αυτά, παρακάτω:

 1. Πασχαλίτσα= Φέρνει τύχη και εφημερία. Φημολογείται πως απομακρύνει τα καθημερινά προβλήματα στο σπίτι.

 2. Ουράνιο τόξο= Σύμβολο τύχης και πλούτου, καθώς αν βρεις πού τελειώνει, θα ανακαλύψεις στην άκρη του μια μεγάλη καλάθα με χρυσάφι!

 3. Αυγά= Αντιπροσωπεύει τη γονιμότητα, την αναγέννηση και την αγνότητα. Τα χρησιμοποιούν ακόμα και για να δουν μέσα από αυτά το μέλλον.

 4. Δελφίνια= Τυχερά για πολλούς πολιτισμούς (Αρχαίους Έλληνες, Ρωμαίους, Σουμέριους και Αιγύπτιους). Ειδικά για τους ναύτες που είχαν χαθεί στους ωκεανούς, η εμφάνιση δελφινιών γύρω από το καράβι σήμαινε πως κάπου κοντά υπήρχε στεριά.

 5. Γουρούνια= Ευρωπαίοι και Κινέζοι βλέπουν στο σχήμα των γουρουνιών τον πλούτο και την τύχη, την αντοχή και την ειλικρίνεια.

 6. Χελώνες= Τύχη, μακροζωία, σύμβολα που καταπολεμούν τα κακά μάγια.

 7. Ελέφαντες= Αν βάλεις μεταλλικούς ή ξύλινους ελέφαντες στην πόρτα σου, εξασφαλίζεις τύχη και ευημερία στο σπίτι σου. Σύμβολα σοφίας, πίστης, δύναμης και μακροβιότητας.

 8. Κόκκινες νυχτερίδες= Στην Κίνα θεωρούνται ως τα καλύτερα φυλαχτά για τύχη και χαρά για όποιον τα κουβαλάει πάνω του.

 9. Λαγοπόδαρο= Κλασικό φυλαχτό τύχης, ειδικά για όσους θέλουν να γίνουν γονείς. Ο άντρας που βαστά πάνω του λαγοπόδαρο, σπέρνει παιδί ενώ η γυναίκα έχει περισσότερες πιθανότητες να μείνει έγκυος.

 10. Βατράχια= Για τους Αρχαίους Έλληνες και Αιγύπτιους, τα βατράχια συμβόλιζαν την έμπνευση και τη γονιμότητα. Οι Αβοριγίνες πίστευαν πως ο βάτραχος φέρνει την καταιγίδα για να ποτίσει τη βλάστηση. Το σύμβολο του βάτραχου δένει τις φιλίες και την μακροχρόνια αγάπη.

 11. Τίγρης= Στην Κίνα ο τίγρης είναι δυνατό σύμβολο που διώχνει το κακό και τους κλέφτες.

 12. Βούδας= Το σύμβολο του Βούδα φέρνει τύχη στον κουβαλητή του, ειδικά όταν του τρίβει την κοιλιά.

 13. Ονειροπαγίδα= Σύμβολο με τη δύναμη της εγκλωβισμού των κακών ονείρων στους ιστούς της. Αφήνει στον κάτοχό της μόνο καλά όνειρα.

 14. Κέρματα= Αν δεις κέρμα στο δρόμο, πάρε το μαζί σου για να προσελκύσεις την τύχη σου! Ακόμα και στο φενγκ σούι, τα κέρματα είναι μαγνήτες τύχης.

 15. Κουτσουλιά= Αν και δυσάρεστο συμβάν να σε κουτσουλίσει πουλί, θεωρείται τυχερό! Όπως όταν σπάει ένα ποτήρι, φωνάζουμε «γούρι», έτσι και όταν μας κουτσουλάει ένα άτακτο πτηνό, λέμε πως «ποτιστήκαμε» με τύχη.

 16. Το νούμερο 7= Τυχερό σύμβολο για πολλούς πολιτισμούς. Λέγεται πως ο έβδομος γιος του έβδομου γιού έχει τη δύναμη να θεραπεύει τους άλλους, ενώ η έβδομη κόρη της έβδομης κόρης έχει τη δύναμη να αποκωδικοποιεί τα όνειρα.

 17. Πέταλο αλόγου= Για τους Έλληνες, παραπέμπει στο μισοφέγγαρο και συμβολίζει τη γονιμότητα. Χάρη στο σχήμα του λέγεται ότι εγκλωβίζει την τύχη μέσα στο σπίτι σου, ειδικά όταν τοποθετείται στους τοίχους ανάποδα (U).

 18. Τετράφυλλο τριφύλλι= Κατεξοχήν σύμβολο τύχης. Λένε πως αν το βρεις, θα έχεις πάνω σου ευημερία για μήνες. Κάποιος θρύλος μάλιστα υποστηρίζει πως όταν διώχτηκε η Εύα από τον παράδεισο, πήρε μαζί της ένα τετράφυλλο τριφύλλι για τύχη.

 19. Ρόδι= Σύμβολο τύχης και ευζωίας, αντικείμενο που συνοδεύεται ειδικά στην Ελλάδα με τα γούρια για το νέο έτος, ώστε να έχει η καινούρια χρονιά καλούς οιωνούς.

 20. Μπαμπού= Το φυτό μπαμπού είναι σύμβολο τύχης για τους Κινέζους και όχι μόνο. Εάν πιστεύεις στις πρακτικές του φενγκ σούι, τοποθετώντας το φυτό ανατολικά του σπιτιού σου, θα προσελκύσεις τύχη στο χώρο σου.

 21. Πεσμένη βλεφαρίδα= Αν τη δεις στο μάγουλό σου, πιάσε την, κάνε μια ευχή και φύσα την!

 22. Ζαφείρι= Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως το ζαφείρι προκαλεί την ευλογία από τους θεούς. Στην Ινδία συμβολίζει τον πλούτο και την καλή υγεία.

 23. Πέτρα «το μάτι του τίγρη»= Φέρνει τύχη και διώχνει μακριά κακά πνεύματα και αρνητική ενέργεια.

 24. Τσεκούρι= Σε Ανατολή, Αφρική και Μεσόγειο, ο διπλός πέλεκυς συμβολίζει τη δύναμη.

 25. Κύκλος= Σύμβολο καλής τύχης, ολοκλήρωσης, τελειότητας.

 26. Σταυρός= Πέραν από σύμβολο του Χριστιανισμού, ο σταυρός αντιπροσωπεύει το Δέντρο της Ζωής και φέρνει καλή τύχη.

 27. Καρδιά= Για το Χριστιανισμό, σημαίνει αγάπη και σοφία. Για το Ισλάμ συμβολίζει την αρχή της σκέψης, ενώ για την Αίγυπτο είναι σύμβολο ψυχικής δύναμης που διώχνει το κακό.

 28. Κέρατο= Στην Αρχαία Ελλάδα και Ρώμη συμβόλιζε το ανδρικό μόριο. Πέραν από σεξουαλικό σύμβολο όμως, είναι και σύμβολο γονιμότητας και πλούτου.

 29. Κλειδί= από τα αρχαιότερα σύμβολα τύχης για πολλούς πολιτισμούς στον κόσμο. Συμβολίζει την τύχη, τη δύναμη του πλούτου και της αγάπης. Επίσης διώχνει τους εφιάλτες.

 30. Σκάλα= Για τους Αιγύπτιους, το σύμβολο της σκάλας βοηθούσε τις ψυχές τους να φτάσουν στον παράδεισο.

 31. Τρίγωνο= Από τα πιο δυνατά σύμβολα τύχης και προστασίας. Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν 4 τρίγωνα για να φτιάξουν τις πυραμίδες, για να ενώσουν τις δυνάμεις της γης και του παράδεισου.

 32. Τροχός= Αντιπροσωπεύει την ολοκλήρωση και την αιωνιότητα. Φέρνει την καλή τύχη και διώχνει την κακή σε κάθε στροφή του.

Φωτό από: Ameli

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons