ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σαλάτα με λεμονάτα ρεβίθια.

Post by: 30/04/2024 0 comments

Μια σαλάτα με υπέροχη λεμονάτη γεύση που μπορεί να σερβιριστεί και σαν ένα ελαφρύ γεύμα. Δοκιμάστε τη και βάλτε τα ρεβίθια στη διατροφή σας με ένα νόστιμο τρόπο.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 3 φλιτζάνια ρεβίθια που τα έχουμε βάλει από την προηγούμενη μέρα να μουλιάζουν
  • 1 κλωνάρι σέλινο ολόκληρο
  • 1 κλωνάρι δενρολίβανο
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δενδρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε (κατά προτίμηση σε εμφιαλωμένο νερό) τα ρεβίθια για 1 περίπου ώρα. Προσθέτουμε τότε το σέλινο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για ½ ώρα ακόμα. Δεκαπέντε λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος μαγειρέματος, προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Δοκιμάζουμε αν τα ρεβίθια είναι βρασμένα, χωρίς να έχουν διαλυθεί, διαφορετικά συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το βράσιμο.
  2. Ενώ τα ρεβίθια βράζουν ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Χτυπάμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μέχρι να προκύψει ένα ελαφρώς παχύρευστο μείγμα.
  3. Βγάζουμε την κατσαρόλα με τα ρεβίθια από τη φωτιά και τα σουρώνουμε. Πετάμε το σέλινο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ρεβίθια, τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, προσθέτουμε τις 4 κουταλάκια του γλυκού λάδι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons