ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

Τι λάθος κάνεις όταν γυμνάζεσαι; (VIDEO)

Post by: 10/04/2019 0 comments

Έχεις αποφασίσει να μπεις σε πρόγραμμα. Έχεις ανακαλύψει ότι έχεις κοιλιακούς απλώς ίσως κρύβονται πίσω από στιβάδες λίπους! Το έχεις υπεραναλύσει. Έχεις εντρυφήσει σε εκατοντάδες άρθρα που γράφουν για τη σωστή διατροφή, τις ιδανικές ασκήσεις κ.τ.λ. Όμως συνέχεια κάτι πάει στραβά. Κουράζεσαι γρήγορα, πιάνεσαι, σε πονάει ο αυχένας. Είσαι σίγουρη πως κάνεις τις ασκήσεις σωστά;  Μην ξεχνάς πως η μείωση του λίπους είναι σωστός συνδυασμός άσκησης  και διατροφής.

  • Πώς να κάνεις σωστά κοιλιακούς

Ξαπλώνεις στο στρωματάκι με την πλάτη καλά τεντωμένη. Τα πόδια σου πατάνε στο έδαφος και τα γόνατα  είναι ελαφρά λυγισμένα. Φέρνεις και τα χέρια πίσω από τον αυχένα και ετοιμάζεσαι για τους κοιλιακούς.


Τι λάθος κάνεις

Σηκώνεις τον αυχένα και πιέζεις με τα χέρια σου στο σημείο, πράγμα που επιβαρύνει πολύ το σημείο και μπορεί να σου προκαλέσει πρόβλημα. Επίσης ένα κλασικό λάθος στους κοιλιακούς είναι πως φέρνεις τους αγκώνες μπροστά, ενώ θα πρέπει να παραμένουν ανοικτοί.

Ποιο είναι το σωστό

Για να κάνεις τις ασκήσεις σωστά πρέπει η κίνηση να γίνεται από την κοιλιά, να ξεκολλά ελαφρά η ωμοπλάτη από το έδαφος και τα χέρια να λειτουργούν απλά υποστηρικτικά στον αυχένα και όχι να πιέζουν.

 

  • Όταν κάνεις κοιλιακούς δεν μπορείς να παραλείψεις τους ραχιαίους.

Ραχιαίοι

Μια πολύ καλή άσκηση που θα διορθώσει τη στάση του σώματος και θα σε απαλλάξει από τυχόν  ενοχλητικούς πόνους είναι οι ραχιαίοι. Ξαπλώνεις μπρούμυτα με χέρια τεντωμένα μπροστά και πόδια επίσης στην ευθεία.

Ποια είναι η λάθος θέση

Σηκώνεις το πάνω μέρος του σώματος, όμως κρατάς τον αυχένα και το κεφάλι χαμηλά, με αποτέλεσμα τα χέρια να έρχονται πιο ψηλά. Έτσι και δεν επικεντρώνεις χαμηλά στη ράχη που είναι το ζητούμενο και κουράζεσαι χωρίς λόγο.


Ποια είναι η σωστή θέση

Με την κίνηση να γίνεται από τους μύες της ράχης, τους ώμους χαμηλά και το στήθος έξω πρέπει να σηκώσεις το πάνω μέρος του σώματος ψηλά, ακολουθώντας την κίνηση με το κεφάλι και το βλέμμα να κοιτάει ψηλά πάνω από τα μπράτσα.

  • Όσον αφορά τη διατροφή σου: ΞΕΧΝΑΣγλυκά, ποτά, αναψυκτικά, τηγανητά και λαδερά φαγητά. Από εκεί και πέρα, δεν είναι απαραίτητο να καταφύγεις σε δίαιτες με εξαιρετικά χαμηλά λιπαρά.
  • Εάν είσαι και εσύ από αυτές που ζητάς γρήγορα, άμεσα αποτελέσματα με λίγη γυμναστικήΞΕΧΑΣΕ το! Αν θέλεις σωστά αποτελέσματα τότε κάνε μισή ώρα άσκηση 5 ημέρες την εβδομάδα.Καλό είναι να έχεις  στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως  “με  πόνο” δεν καταφέρνεις τίποτα. Το πιθανότερο είναι ότι κάνεις λάθος τις ασκήσεις σου.
  • Τέλος  βάλε ρεαλιστικούς στόχους. Είναι προτιμότερο να κάνεις 2 με 3 φορές την εβδομάδα γυμναστική για 30-40 λεπτά, παρά να κάνεις 1,2,3 μήνες πριν το καλοκαίρι κάθε μέρα μία και μιάμιση ώρα και να σταματήσεις για 1 χρόνο μετά. Γι’ αυτό, βάλε ως στόχο κάτι εφικτό, ένα πρόγραμμα που θα μπορέσεις να κρατήσεις, παρά κάτι υπεραισιόδοξο που θα αναγκαστείς αργά ή γρήγορα να εγκαταλείψεις  γιατί δεν το προλαβαίνεις ή σε κουράζει.

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο αν θέλεις να κάνεις τέλειους κοιλιακούς!

Πηγή: thedot.gr

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons