ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για νηστίσιμους κεφτέδες λαχανικών χωρίς τηγάνισμα.

Post by: 26/04/2024 0 comments

Χορτοφαγικά κεφτεδάκια από ρεβίθια και χόρτα γογγύλι, με χειροποίητο κους-κούς μπρόκολου, καρότα, και μυρωδικά. Υγιεινά καθώς δεν τηγανίζονται, νόστιμα και γρήγορα καθώς δεν χρειάζονται περαιτέρω ψήσιμο. Ό,τι πρέπει για το νηστίσιμο τραπέζι.

Υλικά: (για περίπου 30 τεμάχια)

  • 240 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα στραγγισμένα
  • 100 γραμμάρια χόρτα από γογγύλι
  • 75 g μπρόκολο ρομανέσκο
  • 50 γραμμάρια καρότο
  • σκόρδο
  • πορτοκάλι
  • δυόσμο
  • σχοινόπρασο
  • μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση: 

  1. Καθαρίζουμε τα χόρτα και τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, για 5-6′, μέχρι να μαραθούν.
  2. Τρίβουμε το μπρόκολο στον τρίφτη, φτιάχνοντας ένα πράσινο «κους-κούς». Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους και τα ανακατεύουμε με το κους-κούς. Προσθέτουμε επίσης ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι. Τέλος, αρωματίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, μαϊντανό και δυόσμο.
  3. Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι, χυμό από 1/2 πορτοκάλι και μια πρέζα αλάτι, και τα λιώνουμε λίγο με ένα πιρούνι.
  4. Στραγγίζουμε τα χόρτα γογγύλι από τυχόν υπολειπόμενο υγρά, τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε με τα ρεβίθια. Με αυτό το μείγμα πλάθουμε περίπου 30-35 κεφτεδάκια, μικρού μεγέθους,  τα περνάμε από το κους-κους και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons