ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

5 προϊόντα που μπορεί να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα

Post by: 08/11/2017 0 comments

Υπάρχουν προϊόντα που υπόσχονται να βελτιώσουν τον ύπνο σου; Κι αν ναι, σε τι βαθμό μπορούν να βοηθήσουν; Πάρε μία ιδέα από όσα μπορούν να σου φανούν χρήσιμα, ώστε να αρχίσεις να κοιμάσαι καλύτερα ακόμα κι από σήμερα το βράδυ.

  1. Μάσκα ύπνου

«Είμαστε φτιαγμένοι να κοιμόμαστε στο σκοτάδι» σημειώνει ο Dr. Rapoport. Αν κοιμάσαι σε χώρο με φως, μια μάσκα ύπνου θα βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος, ιδίως αν εργάζεσαι τη νύχτα και πρέπει να κοιμηθείς κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Αν κοιμάσαι ήδη σε σκοτεινό δωμάτιο, η μάσκα δεν θα σε ωφελήσει παραπάνω. Αν όμως το δωμάτιο δεν είναι τόσο σκοτεινό ή δεν έχει βραδιάσει, τότε θα σε βοηθήσει» προτείνει ο ειδικός.

  1. Αρωματοθεραπεία

Η χρήση των αιθέριων ελαίων μπορεί να αξίζει τον κόπο για τη σωματική και ψυχική σου ευεξία, μόνο αν είναι ευνοϊκά για τη χαλάρωσή σου. Κάποια αρώματα μπορεί να είναι υπερβολικά αρωματικά ή καυστικά, παρεμβαίνοντας έτσι στην ικανότητα να χαλαρώσεις. «Αν τα αρώματα σε ηρεμούν, τότε θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς. Αν όμως είναι ιδιαίτερα δυνατά και σε κρατάνε ξύπνιο, τότε μάλλον θα είναι βλαβερά για τον ύπνο σου» τονίζει ο Dr. Rapoport.

  1. Χαλαρωτική μουσική

Σύμφωνα με τον ειδικό, η μουσική βοηθάει το μυαλό να διώξει τις ανησυχητικές σκέψεις, με αποτέλεσμα να θεωρείται μία τεχνική χαλάρωσης. «Συνολικά όμως, μπορεί να κάνει τόσο καλό όσο και κακό.  Αν σε χαλαρώνει τότε ναι, είναι καλό. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι όσοι έχουν πρόβλημα με τον ύπνο κι έχουν δοκιμάσει παρόμοιες θεραπείες, θα πρέπει να επισκεφτούν έναν γιατρό. Είναι πιθανό να υποφέρουν από μία μη διαγνωσμένη κατάσταση ύπνου, όπως η αποφρακτική άπνοια» συμπληρώνει.

  1. Μαξιλάρι από βότανα

Όπως υποστηρίζει η Melanie Anderson, RPSGT και διευθύντρια του Κέντρου Ευεξίας «Good Night Sleep», τα μαξιλάρια από βότανα μπορούν να έχουν θετική επίδραση, αλλά δεν είναι η απάντηση στο πρόβλημα. Έχει αποδειχθεί ότι η λεβάντα προκαλεί μια αίσθηση ηρεμίας και ευεξίας. Χρησιμοποιώντας λοιπόν, ένα μαξιλάρι με άρωμα λεβάντας μπορεί να βοηθήσει στην ηρεμία και στη συνέχεια στον ύπνο. Οι ασθενείς, όμως, που παραπονιούνται για αϋπνία, ειδικά αν είναι χρόνια, έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες θέματα, που συμβάλλουν στην δυσκολία του ύπνο τους, με αποτέλεσμα να μην είναι αρκετή η προσθήκη του συγκεκριμένου μαξιλαριού.

  1. Κρεβάτι που ρυθμίζεται

Σύμφωνα με την Anderson, το κρεβάτι που ρυθμίζεται είναι αρκετά αποτελεσματικό, ειδικά σε άτομα που πονάνε στο ισχίο ή στο γόνατό τους και βοηθάει στη βελτίωση του ύπνου. «Ανασηκώνοντας το πάνω μέρος του στρώματος, μπορεί να μειωθεί η ποσότητα του οξέως στο λαιμό και στους αεραγωγούς, μειώνοντας έτσι τις συχνές αφυπνίσεις που προκαλούνται από την αναρροή. Όσο λιγότερες αφυπνίσεις έχει ένα άτομο, τόσο βελτιώνεται ο ύπνος» εξηγεί.

 

Φωτό από: www.freedigitalphotos.net

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons