ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

Είσαι ό,τι τρως

Post by: 07/11/2018 0 comments

Έχεις αναρωτηθεί τί υπάρχει μέσα στο σώμα μας; Το σώμα μας έχει μέσα του ό,τι τρώμε, ό,τι πίνουμε και ό,τι αναπνέουμε. Ουσιαστικά έχει μέσα του ό,τι εμείς του βάζουμε. Με αυτή την έννοια είμαστε αυτό που τρώμε.

Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε περισσότερο για το τί μπαίνει μέσα μας; Πώς διαλέγουμε εντέλει την τροφή μας;

Το φαγητό αποτελεί καθημερινό και αναπόσπαστο κομμάτι το ζωή μας. Αυτό σημαίνει ότι οι διατροφικές μας συνήθειες διαμορφώνονται από το χαρακτήρα μας και το ανάποδο.

  1. Έχει κι η τροφή τη μόδα της.

Ο τρόπος διατροφής μας αλλάζει κατά καιρούς, σαν τη μόδα. Αυτή την περίοδο κυριαρχεί η αντιοξειδωτική διατροφή, την άλλη περίοδο η διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματος, την άλλη στιγμή η ωμοφαγία. Ακολουθείς τη μόδα; Τότε την ακολουθεί και το σώμα σου.

  1. Η φιλοσοφία σου.

Το φαγητό είναι κουλτούρα, είναι φιλοσοφία. Οι κουλτούρες γύρω από το φαγητό είναι τόσες πολλές. Τόσες όσες και διαφορετικές γλώσσες και ιδιωματισμοί τους. Όπως μπορούμε να καταλάβουμε από τη γλώσσα ενός λαού τη φιλοσοφία του, έτσι μπορούμε να καταλάβουμε και από το φαγητό ενός λαού τους ανθρώπους του. Για παράδειγμα, όταν ακούς τη Γερμανία, σκέφτεσαι λουκάνικα και μπύρα, οπότε αμέσως βγάζεις το συμπέρασμα ότι θα πρόκειται για έναν πιο βαρύ λαό. Αντίθετα όταν ακούς μία δροσερή χωριάτικη σαλάτα, αμέσως σκέφτεσαι ανθρώπους πιο ανοιχτούς και ανάλαφρους. Έτσι ακριβώς χαρακτηρίζεσαι και εσύ από το ό,τι τρως.

  1. Η καθημερινότητά σου βγαίνει στο φαγητό σου.

Για παράδειγμα, αν είσαι ένας άνθρωπος που του αρέσει πολύ το junk food και γενικότερα το πρόχειρο φαγητό, τότε πιθανόν να είσαι ένας άνθρωπος και στην καθημερινότητά σου ανυπόμονος, που του αρέσει να γίνονται όλα γρήγορα. Από την άλλη, αν σου αρέσει πολύ η υγιεινή διατροφή, προσέχεις πολύ τι βάζεις στο πιάτο σου, αποφεύγεις πολύ τα συντηρητικά και προτιμάς τα βιολογικά προϊόντα, τότε πολύ πιθανόν να είσαι ένας άνθρωπος της τάξης, του προγράμματος και της πειθαρχίας.

Φωτό από: Sarah Phipp

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons