ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

9 πράγματα που δεν ξέρουμε για τον εγκέφαλό μας!

Post by: 29/11/2017 0 comments

Μέσα στο κεφάλι μας, έχουμε ένα χάος! Νομίζουμε ότι είμαστε αγχωμένοι και μπερδεμένοι. Στην πραγματικότητα, έτσι είναι το μυαλό μας. Η επιστήμη προσπαθεί ακόμη να λύσει το μεγάλο αυτό μυστήριο της φύσης, που βρίσκεται μέσα μας. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα – πολύ εντυπωσιακά – που μπορούμε να θυμόμαστε για τον εγκέφαλό μας.

  1. Ο εγκέφαλός μας, μικραίνει!

Εδώ και 20 χιλιάδες- περίπου- χρόνια, το μέγεθος του εγκεφάλου μας, έχει μικρύνει κατά μια μπάλα του τένις! (σχεδόν). Οι ειδικοί, πιστεύουν πως δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, όμως, δεν ξέρουν το λόγο αυτής της σμίκρυνσης!

  1. Η βιοχημεία του εγκεφάλου μάς επηρεάζει.

Η ψυχολογική μας διάθεση, αρκετές φορές οφείλεται σε ουσίες που παράγονται. Ο εγκέφαλός μας, μπορεί να δημιουργεί ένα ολόκληρο σύμπαν άϋλο, όπως είναι oι εικόνες και οι σκέψεις, όμως υπάρχουν ουσίες όπως η σεροτονίνη που επηρεάζουν τη διάθεσή μας.

  1. Ο εγκέφαλός μας είναι πολύ ισχυρός στα 70 του!

Ο μύθος που θέλει να «γερνάει» ο εγκέφαλος σε όλες του τις λειτουργίες του, έχει πλέον διαλυθεί. Η βαθύτερη κατανόηση συνασθημάτων αλλά και η ορθή χρήση του λεξιλογίου βρίσκονται στα καλύτερά τους στην 5η αλλά και 7η δεκαετία της ζωής μας!

  1. Δεν ελέγχει τη ζωή μας η συνείδηση!

Κι όμως! Πολλές μας «ατέλειες» τις φορτώνουμε στο υποσυνείδητο. Ήρθε η ώρα να τα φορτώνουμε όλα! Το 95% των αποφάσεών μας, εκτελείται από το υποσυνείδητό μας, το οποίο σύμφωνα με τις έρευνες, έχει πολλή περισσότερη λογική από αυτήν που έχει η συνείδησή μας!

  1. Η διάθεση επηρεάζει τον εγκέφαλο και του δημιουργεί μόνιμα αντανακλαστικά!

Ο εγκέφαλος έχει εκατομμύρια νευρώνες οι οποίοι, σχηματίζουν κάτι σαν «κυκλώματα» μέσω συνάψεων. Κάθε αρνητική σκέψη, επανατροφοδοτεί (όπως και μια θετική) τα κυκλώματα αυτά και έτσι η συμπεριφορά (αν έχουμε κακές σκέψεις, γκρίνια, παράπονα κτλ) μας μπορεί να γίνει μόνιμη. Ο εγκέφαλος, επανεκπαιδεύεται, γι’ αυτό, προσοχή!

  1. Το μυαλό…είναι προφήτης!

Έρευνα που έλαβε χώρα το 2012, μας δείχνει πως ο προμετωπιαίος λοβός επεξεργάζεται μνήμες από βιώματα του παρελθόντος για να προβλέψει το μέλλον!

  1. Συναισθησία.

Μην τρομάξετε! Η συναισθησία, είναι η ανάμιξη των αισθήσεων. Κάποιος συναισθητικός, μπορεί να βλέπει ήχους ή να ακούει οσμές! Πρόκειται απλώς για διαφορετική σύνδεση του οπτικού μας νεύρου (αναφορικά με την όραση) με τον εγκέφαλο! Εκπληκτικά πράγματα!

  1. Η ονειροχώρα…

Όταν κοιμόμαστε, βλέπουμε κατά μέσο όρο 3 έως 5 όνειρα. Κάποια από αυτά, τα ελέγχουμε όπως ελέγχουμε το DVD με το τηλεχειριστήριο! Μπορούμε ουσιαστικά, να αποφασίσουμε να ξεκινήσουμε την προβολή των «ταινιών» μας, δηλαδή, των ονείρων μας!

  1. Φωτογραφική μνήμη; Όχι!

Στην καθομιλουμένη, κάνουμε λόγο για φωτογραφική μνήμη. Οι ειδικοί μας λένε πως δεν υπάρχει τέτοια λειτουργία μνήμης. Ό,τι πιο κοντινό υπάρχει ανάμεσα στη μνήμη και στις εικόνες, είναι η ειδητική ικανότητα απομνημόνευσης ξεκάθαρων εικόνων, η οποία διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα αφού δούμε μια εικόνα, δεν είναι απόλυτα ακριβής και την έχουν ζωηρή, κυρίως, τα παιδιά!

Φωτό από: merry jane

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons