ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

Οι μαντικές ικανότητες του εγκεφάλου μας, σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ.

Post by: 17/07/2019 0 comments

Ο άνθρωπος ως δημιούργημα της φύσης είναι ένα θαύμα. Ακόμη μεγαλύτερο θαύμα, είναι αυτό που μας ξεχωρίζει από κάθε άλλο ζωντανό οργανισμό! Το μυαλό μας! Ο ανθρώπινος εγκέφαλος παραμένει ανεξερεύνητος και σιγά-σιγά ανακαλύπτουμε το μεγαλείο του. Κάτι σχετικά καινούριο που αφορά τον εγκέφαλο είναι η σχέση του…με το μέλλον! Πώς μπορεί ο εγκέφαλός μας να παριστάνει τη χρονομηχανή;

Τα νέα μέλλοντος από το Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια.

Το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια κάνει μια μεγάλη έρευνα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Τα μέχρι τώρα συμπεράσματα της έρευνας, οδηγούν στο ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει “μαντικές” ικανότητες, οι οποίες μάλιστα είναι έμφυτες!

Το βάρος που έχουμε δώσει στη λογική και στη συνείδηση, μας έχει κάνει να περιφρονούμε το ανθρώπινο ένστικτο το οποίο φαίνεται να μας έχει χαρίσει απλόχερα η φύση. Φαίνεται πως οι κίνδυνοι που αντιμετώπιζε ο μακρινός πρόγονός μας, ήταν πολύ πιο περίπλοκοι και χρειαζόταν να είμαστε προνοητικοί πριν αποκτήσουμε το σημερινό “μυαλό-ξυράφι” που δεν έχει αλλάξει και πολύ εδώ και 30χιλιάδες χρόνια (περίπου). Έτσι οι επιστήμονες από την Καλιφόρνια, βρήκαν δύο περιοχές του εγκεφάλου που λειτουργούν ως ρολόγια. Το ένα εστιάζει στον ρυθμό γεγονότων και το άλλο στο παρελθόν. Το άθροισμα αυτής της συνεργασίας, βγάζει βραχυπρόθεσμες προβλέψεις με ακρίβεια, για το μέλλον!

Η διαίσθηση πάνω από όλα.

Η έρευνα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο φέρνει συνεχή ερωτήματα. Τα “ρολόγια” που βρέθηκαν μέσα στο μυαλό μας ενισχύουν την προβλεπτική μας ικανότητα. Ένα άλλο “ανεξερεύνητο δωμάτιο” του μυαλού μας είναι η διαίσθηση, η οποία σύμφωνα με τον Αϊνστάιν, είναι ό,τι αξίζει στην ανθρώπινη νοημοσύνη.

Η διαίσθηση είχε για πολλά χρόνια ταυτιστεί με τη μεταφυσική και την παραψυχολογία, όμως, πλέον, αποτελεί πεδίο επιστημονικής έρευνας! Το 95% των καθημερινών μας αποφάσεων, γίνεται ασυναίσθητα (!) σύμφωνα με έρευνες. Η διαίσθηση φέρνει τις ασυνείδητες εικόνες που έχουμε για κάποιο πράγμα στη συνείδησή μας, όμως δεν μπορούμε να αντιληφθούμε συνειδητά το “μείγμα” συνειδητού και ασυνείδητου. Έτσι, αν ποτέ ξεκλειδώσουμε το άγνωστο αυτό δωμάτιο της διαίσθησης, θα μάθουμε πολύ περισσότερα για τη μαγική κατασκευή που έχουμε στο κρανίο μας!

Σημάδια χρήσης της διαίσθησης.

Όταν λέμε πως ”έχω ένα προαίσθημα ότι θα γίνει “ίσως να είμαστε πολύ πιο ακριβείς από ότι όταν το αναλύουμε. Έτσι ισχυρίζονται τουλάχιστον, πολλοί ειδικοί. Η διαίσθηση εκπέμπει σήματα μέσω προαισθημάτων και τελικά όλα αυτά αφορούν τη σχέση μας με το μέλλον αλλά και τη θέση μας σε αυτό.

Ένα πολύ ισχυρό σημάδι ότι εμπιστευόμαστε τη διαίσθησή μας περισσότερο από τη ”φωτογραφία” ενός γεγονότος που μπορεί να μας δώσει η λογική, είναι πως είμαστε πολύ παρατηρητικοί και πως δεν μας επηρεάζουν οι γνώμες των άλλων, όσο καλά τεκμηριωμένες και αν είναι. Μην ξεχνάμε πως η τεκμηρίωση ανήκει στη σφαίρα της λογικής και όχι της διαίσθησης. Ακόμη ένα χαρακτηριστικό ανθρώπων που χρησιμοποιούν πολύ τη διαίσθηση είναι ότι μένουν αρκετή ώρα κάνοντας παρέα με τον εαυτό τους. Για να έχουμε “σύνδεση” με την αυτογνωσία μας, χρειαζόμαστε χρόνο! Είναι μοναχικοί, αλλά όχι μόνοι!

Φαίνεται πως η διαίσθηση χρησιμοποιεί τη δική της, αποκλειστική λογική. Γι’ αυτό και καμιά φορά, κάνουμε λόγο για “σημάδια”. Αυτά τα σημάδια που βλέπουμε και που βγάζουν το προαίσθημά μας για κάτι, δεν είναι τόσο ”μεταφυσικά”. Μάλλον είναι ένας αστραπιαίος και υποσυνείδητος υπολογισμός των εμπειριών μας. Μάλλον συνδέουμε με τη διαίσθηση, το παρελθόν με το μέλλον!

Φωτό από: Flipboard

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons