ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στοχεύσατε, πυρ! Πώς να κατακτάς τους στόχους σου.

Post by: 02/01/2018 0 comments

Η επιτυχία είναι βασική προϋπόθεση της ευτυχίας. Και για να πετύχουμε είναι απαραίτητο να στοχεύσουμε. Ό,τι ο καθένας επιθυμεί. Να αλλάξει τη διατροφή του, να πάρει προαγωγή, να περνάει περισσότερο χρόνο με αυτούς που αγαπάει, να αλλάξει αυτοκίνητο, να πηγαίνει 3 ταξίδια στο εξωτερικό κάθε χρόνο, να βελτιώσει τη σχέση του με ένα φίλο από τα παλιά που χάθηκε.

Κάθε μέρα της ζωής μας, κάθε περίοδος της ζωής μας είναι μια νέα πορεία που αποκτάει νόημα και σημασία όταν έχει στο τέλος της ορατό προορισμό. Όλοι κάπου θέλουμε να φτάσουμε. Όλοι κάτι πρέπει να θέλουμε να κατακτήσουμε. Και μόλις το καταφέρουμε, θα το απολαύσουμε, θα το χαρούμε, θα αυτοεπιβεβαιωθούμε, θα πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον εαυτό μας, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη, και θα βάλουμε μπρος για τον επόμενο προορισμό. Γιατί δικός μας είναι ο κάθε στόχος, δική μας και η κάθε επόμενη επιτυχία.

Βάζοντας στόχους

Όμως, και η στοχοθέτηση έχει τη δική της τακτική και τους δικούς της κανόνες, για να οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα:

Οι στόχοι πρέπει να είναι σαφείς. Το να είναι κάποιος ευτυχισμένος, να περνάει καλά ή να βρει τον ιδανικό σύντροφο δεν είναι στόχος. Είναι απλώς, μια σπουδαία επιθυμία. Ο στόχος πρέπει να είναι ξεκάθαρος, συγκεκριμένος, μετρήσιμος και εφικτός. Να μπορεί να περιγραφεί με σαφήνεια: «Θέλω να πάω σε ένα μεγαλύτερο σπίτι». Μόνο έτσι, μπορεί να καταστρωθεί συγκεκριμένο «σχέδιο» που θα οδηγήσει στην κατάκτηση του στόχου.

Οι στόχοι πρέπει να έχουν θετικό πρόσημο: Η συνταγή για να θέσουμε και να πετύχουμε πράγματα έχει ένα βασικό συστατικό. Τη δύναμη του «θέλω». Πες «θέλω» και βάλε την ενέργειά σου και την ενέργεια του σύμπαντος για να γίνει πράξη. Σε έρευνα που έγινε στην Αμερική, διάφοροι «επιτυχημένοι» ρωτήθηκαν τι σκέφτονται περισσότερο. Η απάντηση κοινή: «Σκέφτομαι τι θέλω και πώς θα το αποκτήσω.»

Πώς να βάζουμε τους στόχους μας

Να και μια συγκεκριμένη πρόταση-μέθοδος για το πώς μπορούμε να θέτουμε στόχους με επιτυχία και να μάθουμε πολλά και ουσιαστικά για τον εαυτό μας:

  1. Επιλέγουμε έναν τρόπο και έναν τόπο για να χαλαρώσουμε και να συγκεντρωθούμε.
    2. Με χαρτί και μολύβι σημειώνουμε όσους στόχους και όνειρα έχουμε. Πάντα συγκεκριμένους και μετρήσιμους.
  2. Ξεκινάμε κάθε πρόταση με τις λέξεις «Θέλω να….». Η καταγραφή αυτή είναι εξόχως αποκαλυπτική για τον εαυτό μας στον εαυτό μας! Είναι πολύ πιθανό να ξαφνιαστεί κάποιος με όσα έχει γράψει και βγαίνουν στο προσκήνιο.
  3. 4. Επιλέγουμε από τη λίστα το στόχο, που η πραγματοποίησή του θα έχει τη μεγαλύτερη θετική επίδραση στην καθημερινότητά μας. Έτσι, ιεραρχούμε τους στόχους και ξεκινάμε να τους «περικυκλώνουμε» και να τους «κατακτούμε».

Είναι σίγουρο ότι θα αποτύχετε 100% σε ό,τι δεν προσπαθήσετε. Είναι σίγουρο ότι θα πετύχετε μεγάλο ποσοστό από αυτά που θα βάλετε στόχο και θα τα επιδιώξετε συστηματικά.

Γι’ αυτό, στοχεύσατε ξανά, πετύχετε πάλι και να είστε ευτυχισμένοι πάντα!

 

Φωτό από: Плейкаст

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons