ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τα οφέλη της διαχείρισης χρόνου στη ζωή μας.

Post by: 02/04/2024 0 comments

Από τις πιο συχνές επιθυμίες και ευχές που έχω ακούσει ή κάνει κι εγώ η ίδια, είναι να μπορούσα να αυξήσω τις ώρες της ημέρας. Ο χρόνος δεν φτάνει ποτέ για να κάνω αυτά που πρέπει ή αυτά που θέλω. Τρέχω συνέχεια κυνηγώντας κάτι άπιαστο!

Αν μπορούσα όμως να οργανωθώ καλύτερα, να βάλω προτεραιότητες, να αναθέσω κάτι σε κάποιον άλλο, να πω και «όχι» όταν χρειάζεται; Σίγουρα κάποιο όφελος θα είχα.

  • Λιγότερο στρες και άγχος. Και μόνο η καταγραφή των εκκρεμοτήτων, η αξιολόγησή τους και η απόφαση ποια θα ολοκληρωθεί πρώτη, ποια θα ανατεθεί σε κάποιον άλλο και ποια δεν είναι τόσο σημαντική για να γίνει σήμερα, μειώνει το στρες και μας δίνει μια αίσθηση ελέγχου στη μέρα και στο χρόνο μας.
  • Λιγότερες αναβολές. Σίγουρα όταν νιώθω ότι έχω να κάνω πολλά πράγματα και αισθάνομαι ότι ο χρόνος μου δε πρόκειται να φτάσει, το άγχος μου με ωθεί στο να μην τα ξεκινάω καν. Ο πανικός μειώνει την αποφασιστικότητά μου και η σιγουριά ότι δεν θα τα καταφέρω μου κόβει τα πόδια. Το να οργανώσω το χρόνο μου και να βάλω συγκεκριμένους στόχους για το τι θα κάνω, πότε και για πόσο, μου δίνει τη σιγουριά που θέλω για να ξεκινήσω.
  • Περισσότερη συγκέντρωση. Όταν δεν υπάρχει οργάνωση και πρόγραμμα, ακόμα και τα λίγα πράγματα ή υποχρεώσεις μας αποπροσανατολίζουν. Όταν όμως έχουμε οργανώσει το χρόνο μας και τις υποχρεώσεις μας, είναι πιο εύκολο να συγκεντρωθούμε σε αυτό που έχουμε να κάνουμε.
  • Περισσότερη αυτοπεποίθηση. Όσες φορές έχω διαγράψει από τη λίστα των υποχρεώσεων τη μία μετά την άλλη, νιώθω σαν να έχω κατακτήσει τον κόσμο. Πραγματικά αυτή η αίσθηση ολοκλήρωσης και επιτυχίας των εργασιών δεν συγκρίνεται. Κάθε φορά που καταγράφω τι έχω να κάνω μέσα στην ημέρα, συγκεντρώνομαι, αφοσιώνομαι σε κάτι, και το τελειώνω πετυχημένα, νιώθω σίγουρη για τον εαυτό μου.
  • Θα βελτιώσει τις σχέσεις και το πώς σας βλέπουν οι άλλοι. Αφού οργανώσετε το χρόνο σας και ολοκληρώνετε τις εργασίες και τις εκκρεμότητες της ημέρας σας με επιτυχία, θα είναι πιο εύκολο να έχετε χρόνο για τις σχέσεις σας αλλά και να έχετε μια αξιοπιστία αφού θα πετυχαίνετε τους στόχους σας και θα είστε και πιο τυπικοί στα ραντεβού σας.
  • Θα πετυχαίνετε τους στόχους σας και θα πραγματοποιείτε τις επιθυμίες σας πιο γρήγορα. Η σωστή διαχείριση του χρόνου σας, σας φέρνει πιο γρήγορα κοντά στους στόχους και στην επιτυχία τους. Θα έχετε περισσότερο χρόνο για να τους δουλέψετε, χωρίς να παλεύετε να τα χωρέσετε όλα και όλους στην ίδια μέρα και την ίδια στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση, η σωστή διαχείριση χρόνου, απαιτεί δεξιότητες, τα κατάλληλα εργαλεία, ικανότητα να μπορεί κανείς να βάζει προτεραιότητες και σωστή αίσθηση του χρόνου. Η ικανότητα να μπορείς να οργανώσεις πώς θα χρησιμοποιήσεις το χρόνο σου για να εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο το κάθε λεπτό, είναι ανεκτίμητη και στην επαγγελματική αλλά και προσωπική ζωή.

Φωτό από: Andrey Grushnikov

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons