ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κάνοντας λιγότερα, μπορούμε να είμαστε περισσότερα.

Post by: 08/12/2023 0 comments

Ζούμε σε μια εποχή που το να μην κάνεις τίποτα, είναι κατακριτέο, θεωρείται κακό και τεμπελιά. Τα ημερολόγιά μας είναι γεμάτα με υποχρεώσεις, είμαστε μονίμως συνδεδεμένοι, κάνουμε συνέχεια κάτι και αν κάποια στιγμή χαλαρώσουμε, νιώθουμε τύψεις.

Το να υπάρχουμε και να ζούμε τη στιγμή χωρίς να κάνουμε ταυτόχρονα πολλά πράγματα, δε σημαίνει ότι δεν κάνουμε τίποτα. Σημαντικό είναι να ζούμε τη στιγμή και να αφοσιωνόμαστε σε ό,τι συμβαίνει εκείνη ακριβώς την ώρα.

Κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα, το λεγόμενο multi-tasking, αποδυναμώνουμε τη συγκέντρωσή μας, το μυαλό μας, τον εαυτό μας. Εθιζόμαστε στην ταχύτητα και στο να κάνουμε πολλά πράγματα την ίδια στιγμή. Διεκπεραιώνουμε και σβήνουμε κουτάκια και λίστες. Ζούμε όμως τη στιγμή; Κατανοούμε ακριβώς τι ολοκληρώσαμε; Γιορτάζουμε τις επιτυχίες μας;

Αφοσιωθείτε σε ένα πράγμα, ολοκληρώστε κάτι.

Διαχειριστείτε σωστά το χρόνο σας, δείξτε σεβασμό στις ανάγκες του σώματος και του πνεύματος. Το μυαλό μας δουλεύει καλύτερα και πιο γρήγορα όταν ασχολείται με ένα θέμα τη φορά.

Πιο παραγωγικοί.

Προγραμματίστε στο καθημερινό σας πρόγραμμα στιγμές και διαλείμματα για εσάς.

Περπατήστε γύρω από το γραφείο σας, πεταχτείτε στο κοντινό καφέ να πάρετε ένα φυσικό χυμό ή τον καφέ σας. Πηγαίνετε στον πάνω όροφο να συζητήσετε κάτι με τον συνάδελφο αντί να πάρετε τηλέφωνο ή να στείλετε email. Κλείστε την πόρτα σας για 5 λεπτά και κάντε αναπνοές ή διαλογισμό. Κάντε 5 λεπτά stretching ή yoga. Θα δείτε ότι με αυτές τις μικρές διακοπές για εσάς, θα γίνετε πιο παραγωγικοί χωρίς εκπτώσεις στην απόδοσή σας. Αντίθετα θα είστε πιο παραγωγικοί και στον επαγγελματικό τομέα αλλά και στον προσωπικό.

Συγχρονίστε το σώμα και το μυαλό σας.

Πόσες φορές σας έχει τύχει να κάνετε κάτι και να μη θυμάστε ότι το κάνατε. Έχω πολλές φορές επιστρέψει στο σπίτι, οδηγώντας 1 ώρα χωρίς να θυμάμαι τίποτα από τη διαδρομή. Έχω μαγειρέψει, χωρίς να έχω καταλάβει ή χωρίς να θυμάμαι τι έχω βάλει στην κατσαρόλα. Έχω πάει πέρα δώθε τη διαδρομή δωμάτιο – κουζίνα – σαλόνι καμιά δεκαριά φορές χωρίς να ξέρω τι πάω να κάνω ή τι ψάχνω. Συγκεντρωθείτε και συγχρονιστείτε. Κάντε κινήσεις με σκοπό, επιδιώξτε να είστε εκεί σώμα και πνεύμα. Μην απλά πηγαίνετε κάπου ή κάνετε κάτι.

Πάρτε το χαλαρά.

Μην παίρνετε τα πράγματα πιο σοβαρά από ό,τι πραγματικά είναι. Χαλαρώστε, και όλα θα βρουν το δρόμο σας. Τα περισσότερα πράγματα που μας φαίνονται τώρα βουνό και ανυπέρβλητα αν τα δούμε σε 5 χρόνια πίσω, θα μας φαίνονται αστεία.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη χαραμίζουμε. Δημιουργήστε ζωντανές, πολύχρωμες εμπειρίες και αναμνήσεις. Αυτό έχει αξία.

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons