ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς θα γίνεις πιο συμπαθητική χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος;

Post by: 01/08/2017 0 comments

Κάθε φορά που έρχεσαι σε επαφή με τους άλλους, στέλνεις μηνύματα χωρίς να το καταλαβαίνεις. Ο τρόπος που μιλάς, που κινείσαι, που κοιτάς, που χαμογελάς, μπορεί να κάνει τους άλλους να σε συμπαθήσουν ή να σε μισήσουν από την πρώτη στιγμή. Αυτά είναι μερικά ψυχολογικά τρικ, για να συμβαίνει το πρώτο.

 1. Να είσαι ευθυτενής, αλλά χαλαρή

Η στάση του σώματός σου, επηρεάζει πολύ τους άλλους. Για να έχεις μια “θετική” στάση σώματος, δοκίμασε αυτά.

 • Τα πόδια σου να είναι ανοιχτά όσο οι γοφοί σου.
 • Προσπάθησε να φαίνεσαι όσο πιο ψηλή μπορείς, για παράδειγμα, φαντάσου ότι σε τραβάει κάποιος προς τα πάνω από το κεφάλι.
 • Φρόντισε οι ώμοι σου να είναι χαλαροί, το ίδιο και ο αυχένας σου.
 • Μην φουσκώνεις το στήθος σου στην προσπάθειά σου να δείχνεις πιο ψηλή.
 • Τράβηξε λίγο προς τα πίσω τους ώμους σου.
 • Οι κοιλιακοί σου και ο κορμός να είναι λίγο σφιγμένοι, ώστε να μην φαίνεσαι χύμα. Επίσης, αυτό θα σε βοηθήσει να κινείσαι με χάρη.
 • Κάνε δοκιμές στον καθρέφτη, για να τελειοποιήσεις τη στάση σου.
 1. Να σκέφτεσαι ότι όλοι είναι φίλοι σου, μέχρι αποδείξεως του εναντίου

Γιατί να χαλάς σχέσεις πριν ακόμα τις ξεκινήσεις; Δεν έχεις τίποτα να χάσεις, παρά μόνο να κερδίσεις. Γιατί πολύ γρήγορα θα καταλάβεις αν κάποιος αξίζει τη φιλία σου ή όχι. Να φέρεσαι αληθινά φιλικά και οι άλλοι, αν το αξίζουν, θα φερθούν το ίδιο.

 1. Όταν μπαίνεις σε ένα χώρο, να δείχνεις πανευτυχής που βρίσκεσαι εκεί

Η στιγμή που μπαίνεις σε ένα δωμάτιο ή σε μια αίθουσα, είναι η στιγμή που εκθέτεις τον εαυτό σου στην κρίση των άλλων. Αυτό είναι κάτι που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις υπέρ σου. Αν μπεις χαμογελαστή και λάμπεις, οι άλλοι θα σχηματίζουν καλύτερη γνώμη για σένα.

 1. Να τους συμπαθείς όλους, μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν το αξίζουν

Όλοι έχουν δικαίωμα στην αμφιβολία. Δες το εξώφυλλο του βιβλίου, αλλά ρίξε και μια ματιά στις εσωτερικές σελίδες πριν βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Αν δείξεις ειλικρινή συμπάθεια προς τους άλλους, θα σε συμπαθήσουν και αυτοί.

 1. Φρόντισε να εκπέμπεις αυτοπεποίθηση

Η σιγουριά και η αυτοπεποίθηση είναι μαγνήτης για τους άλλους. Όλοι συμπαθούν τους ανθρώπους με αυτοπεποίθηση. Αν δεν το έχεις και πολύ με την αυτοπεποίθηση, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Προσπάθησε να απαλλαγείς από οτιδήποτε σε αγχώνει (π.χ. σπυράκια, τριχοφυΐα, γυαλιά κτλ). Βελτίωσε την εμφάνισή σου και το προσωπικό σου στιλ (πήγαινε για ψώνια, βρες ένα στιλ που σου πάει και ακολούθησέ το πιστά, υιοθέτησε μια φράση που σου δίνει δύναμη). Γυμνάσου, ώστε να νιώθεις δυνατή και να έχεις ένα όμορφο σώμα.

 1. Πάντα να σκέφτεσαι τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις τους άλλους

Όταν συναντάς νέους ανθρώπους, μην σκέφτεσαι αμέσως σε τι μπορούν να σου φανούν χρήσιμοι, αλλά αντίθετα, σκέψου πώς μπορείς να τους φανείς χρήσιμη εσύ. Το να δείχνεις καλή διάθεση και έτοιμη να βοηθήσεις, είναι ο καλύτερος τρόπος να “κερδίσεις” τους άλλους. Μόνο μην είσαι πιεστική. Πρόσφερε τη βοήθειά σου, αλλά άσε τους άλλους να αποφασίσουν αν θα τη δεχθούν ή όχι.

 1. Κοίτα τον άλλο στα μάτια όταν κάνεις χειραψία

Το να αποφεύγεις να κοιτάξεις τον άλλο στα μάτια είναι αρνητικό. Σημαίνει ότι είτε δεν τον σέβεσαι, είτε έχεις κάτι να κρύψεις. Κοίτα τον άλλο στα μάτια αρκετή ώρα, ώστε να θυμάσαι τι χρώμα είναι. Και χαμογέλα λες και αυτή η γνωριμία σας, να σου έφτιαξε τη μέρα.

 1. Διώξε την ξινίλα από το πρόσωπό σου

Πολλοί άνθρωποι, όταν είναι χαλαροί ή απορροφημένοι σε κάτι, έχουν μια ξινή έκφραση στο πρόσωπο. Δείχνουν λίγο θυμωμένοι, στραβόξυλα ή εκνευρισμένοι. Αυτό τους αδικεί στις σχέσεις τους με τους άλλους, γιατί μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ γλυκείς άνθρωποι. Οπότε, προσπάθησε όταν είσαι χαλαρή το πρόσωπό σου να μην δείχνει θυμωμένο, αλλά χαρούμενο, λες και απολαμβάνει κάτι εκείνη τη στιγμή.

Φωτό από: satistemsilcisiol.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons