ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

4 προκλήσεις που κάθε γυναίκα έχει να αντιμετωπίσει στην καριέρα της

Post by: 18/04/2017 0 comments

Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι, όπως είναι ο πρόεδρος της Google Έρικ Σμιτ, έχουν μιλήσει κατά καιρούς, για το πόσο σημαντικό είναι για τις εταιρίες να προσλαμβάνουν γυναίκες. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι εταιρίες που έχουν γυναίκες στο διοικητικό τους συμβούλιο, έχουν καλύτερες επιδόσεις από αυτές που δεν έχουν. Παρόλα αυτά, οι γυναίκες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις, τις οποίες καλούνται να ξεπεράσουν για να πετύχουν τους στόχους τους.

  1. Υπάρχουν ακόμα πολλοί που δεν παίρνουν τις εργαζόμενες γυναίκες στα σοβαρά, κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο. Στις ΗΠΑ, οι γυναίκες κατέχουν πάνω από 9.4 εκατομμύρια επιχειρήσεις, που απασχολούν 8 εκατομμύρια εργαζόμενους. Επιπλέον, το 58.6% του εργατικού δυναμικού είναι γυναίκες. Άρα, οι γυναίκες έχουν σημαντική παρουσία και μεγάλη συνεισφορά στον επαγγελματικό στίβο, για να αντιμετωπίζονται με τέτοια ελαφρότητα. Οπότε, αν ποτέ έρθετε αντιμέτωπες με στενόμυαλους ανθρώπους με τέτοια συμπεριφορά, απλά αγνοήστε τους. Είναι θύματα των προκαταλήψεών τους, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με εσάς προσωπικά. Απλά, αγνοήστε τους και σιγουρευτείτε ότι έχετε ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης και ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να πέσετε στην ανάγκη τους.
  2. Πολλές γυναίκες δεν αναγνωρίζουν την αξία τους. Είναι φυσιολογικό για τους άντρες να διατυμπανίζουν – και μερικές φορές να μεγαλοποιούν – τις επιτυχίες τους. Όταν, όμως, οι γυναίκες διαφημίζουν τις επιτυχίες τους, πολλές φορές κατηγορούνται για αλαζονική συμπεριφορά, οπότε τείνουν είτε να μην επικοινωνούν τις προσωπικές επιτυχίες τους, είτε να τις εμφανίζουν ως ομαδική δουλειά. Το να ξέρεις, όμως, να πουλάς τον εαυτό σου και να έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου, χωρίς να σε ενδιαφέρει τι πιστεύουν οι άλλοι, είναι απαραίτητο για την επιτυχία σου. Φρόντισε, λοιπόν, να προβάλεις σωστά τα επιτεύγματά σου για να εξελιχθείς και να φτιάξεις το “όνομά” σου. Σταμάτα να υποτιμάς την αξία σου και μάθε να διαχειρίζεσαι σωστά την εικόνα σου.
  3. Οι γυναίκες έχουν την τάση να “ξοδεύονται”. Επειδή θέλουν να τους ευχαριστήσουν όλους, αναλαμβάνουν πολλές αρμοδιότητες. Και αυτό οδηγεί σε υπερκόπωση ή το λεγόμενο “κάψιμο”, που είναι πολύ βλαβερό μακροπρόθεσμα. Αν θέλεις να πετύχεις, πρέπει να μάθεις να μοιράζεις αρμοδιότητες. Να μάθεις να λες “όχι”. Είναι σημαντικό να βάζεις προτεραιότητες και να ξέρεις να διαχειρίζεσαι το χρόνο σου. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά είναι απαραίτητο αν θέλεις να βγεις κερδισμένη μακροπρόθεσμα.
  4. Πολλές γυναίκες φοβούνται την αποτυχία. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης κάνει πολλές γυναίκες να παγώνουν στην σκέψη της αποτυχίας. Αυτός είναι και ο νούμερο ένα ανασταλτικός παράγοντας για όλες τις γυναίκες. Ο φόβος της αποτυχίας είναι φυσιολογικός και αληθινός, δεν πρέπει όμως να μας οδηγεί σε παράλυση ή στασιμότητα. Η αποτυχία είναι απλά ένας απαραίτητος σταθμός στο δρόμο προς την επιτυχία, άρα δεν μπορεί να είναι κάτι τόσο τραγικό. Είναι μια εξάσκηση, που μας προετοιμάζει για την επιτυχία που, αργά ή γρήγορα, θα έρθει. Μάθε να ξεπερνάς τον φόβο της αποτυχίας και μην τον αφήνεις να παρεμβαίνει στις αποφάσεις και τις επιλογές για την καριέρα ή την επιχείρησή σου.

Σίγουρα, οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν τις δικές τους, μοναδικές προκλήσεις στην εργασία ή την επιχείρησή τους, αλλά καμία από αυτές δεν είναι ανυπέρβλητη και καμία δεν πρέπει να τις κρατάει πίσω.

Φωτό από: Číslo.info

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons