ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Συμβουλές Εβδομαδιαίας Ευτυχίας.

Post by: 10/06/2024 0 comments

Δευτέρα 10 Ιουνίου: Ξεκινήστε ένα νέο χόμπι.

Επιλέξτε κάτι που πάντα θέλατε να δοκιμάσετε, όπως φωτογραφία, κεραμική ή μαγειρική. Η εισαγωγή ενός νέου χόμπι στη ζωή σας μπορεί να σας προσφέρει μια αίσθηση ανανέωσης. Η δημιουργικότητα που προκύπτει από ένα χόμπι μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο σε άλλους τομείς της ζωής σας, βοηθώντας σας να δείτε τα πράγματα με μια νέα προοπτική και να ενισχύσετε τη συνολική σας ευεξία.

Τρίτη 11 Ιουνίου: Εθελοντισμός.

Δώστε λίγο από τον χρόνο σας για να βοηθήσετε σε μια τοπική οργάνωση ή κοινότητα. Ο εθελοντισμός μπορεί να σας προσφέρει αίσθηση ικανοποίησης και να σας συνδέσει με άλλους ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα.

Τετάρτη 12 Ιουνίου: Μάθημα ξένης γλώσσας.

Ξεκινήστε να μαθαίνετε μια νέα γλώσσα. Μπορείτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή, να παρακολουθήσετε online μαθήματα ή να βρείτε ένα γκρουπ ανταλλαγής γλωσσών. Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας μπορεί να ενισχύσει τις γνωστικές σας ικανότητες και να σας ανοίξει νέους ορίζοντες.

Πέμπτη 13 Ιουνίου: Βραδιά επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Οργανώστε μια βραδιά επιτραπέζιων παιχνιδιών με φίλους ή οικογένεια. Τα επιτραπέζια παιχνίδια προσφέρουν διασκέδαση και ενισχύουν τις κοινωνικές σας δεξιότητες.

Παρασκευή 14 Ιουνίου: Δημιουργήστε ένα Vision Board.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να δημιουργήσετε ένα πίνακα οραματισμού με εικόνες και λέξεις που αντιπροσωπεύουν τους στόχους και τα όνειρά σας. Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να σας εμπνεύσει και να σας κρατήσει επικεντρωμένους στους στόχους σας.

Σάββατο 15 Ιουνίου: Οργανώστε ένα πάρτι ανταλλαγής βιβλίων.

Προσκαλέστε φίλους και ζητήστε τους να φέρουν βιβλία που έχουν διαβάσει και δεν χρειάζονται πλέον. Ανταλλάξτε βιβλία και συζητήστε για τις αγαπημένες σας ιστορίες. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να ανανεώσετε τη βιβλιοθήκη σας και να ανακαλύψετε νέες αναγνώσεις.

Κυριακή 16 Ιουνίου: Μέρα χωρίς ψηφιακές συσκευές.

Αποσυνδεθείτε από τις ψηφιακές συσκευές για μια μέρα. Περάστε χρόνο κάνοντας δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνουν οθόνες, όπως διάβασμα, περίπατο ή κουβέντα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Θα δείτε πόσο αναζωογονητικό μπορεί να είναι.

Συνταγή της εβδομάδας: Γι αυτή την εβδομάδα θα σας προτείνω ένα πολύ όμορφο και γευστικό μπριάμ με μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πατάτες, δυόσμο, βασιλικό και μαϊντανό, ελαιόλαδο

Καλή απόλαυση των συμβουλών, να προσέχετε και πάνω από όλα κι όλους, να αγαπάτε και να φροντίζετε τον εαυτό σας, σαν τον πιο πολύτιμο θησαυρό.

Μιχαήλ Δούκας

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons