ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – 7 Απριλίου

Post by: 07/04/2021 0 comments

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, ημέρα ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 1948. Κάθε χρόνο επιλέγεται κι ένα διαφορετικό θέμα, το οποίο δίνει έμφαση σ’ ένα τομέα προτεραιότητας της δημόσιας υγείας στον κόσμο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση για όλους και να διευκολύνεται ο καθένας για να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα.

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2021 έχει θέμα: «Χτίζοντας έναν πιο δίκαιο, πιο υγιή κόσμο» και είναι αφιερωμένη στο δικαίωμα όλων στην υγεία, ειδικά στις μέρες της πανδημίας του Covid-19 και τον αντίκτυπό της στις φτωχότερες κοινωνίες.

Στόχος της φετινής ημέρας είναι να προβάλει τις ανισότητες στην παγκόσμια υγεία, που επηρεάζουν αρνητικά τις φτωχότερες κοινωνίες και την οικονομία τους. Η πανδημία του Covid-19 ανέδειξε με τον πιο δραματικό τρόπο αυτές τις ανισότητες, ακόμα και στις αναπτυγμένες χώρες, στις οποίες οι υποβαθμισμένες περιοχές χτυπήθηκαν πιο σκληρά από τον ιό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πιστεύει ότι αυτές οι ανισότητες μπορούν να αποφευχθούν και καλεί τους παγκόσμιους ηγέτες να αναγνωρίσουν τις ανισότητες στον τομέα της υγείας και να εξασφαλίσουν την πρόσβαση όλων σε ποιοτικές υγειονομικές υπηρεσίες.

Γιατί η καλή υγεία είναι συνταγματικό δικαίωμα όλων μας.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons