ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – 05 Ιουνίου.

Post by: 05/06/2021 0 comments

Με στόχο να θεωρείται η μεγαλύτερη γιορτή για την προώθηση της θετικής περιβαλλοντικής δράσης, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος περιλαμβάνει δράσεις που λαμβάνουν χώρα όλο τον χρόνο με αποκορύφωμα τη σημερινή ημέρα. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ξεκίνησε το 1972 κι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κύρια οχήματα, μέσω των οποίων τα Ηνωμένα Έθνη ενεργοποιούν την παγκόσμια ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και ενθαρρύνουν την πολιτική προσοχή και δράση.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση» (Reimagine. Recreate. Restore) και εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων .

Η ημέρα Περιβάλλοντος 2021, θα αποτελέσει και την αφετηρία μιας διεθνούς δεκαετίας δράσης (2021-2030) για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων των Ηνωμένων Εθνών, μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την αποκατάσταση και αναβίωση ποικίλων οικοσυστημάτων, από τις κορυφές των βουνών μέχρι τα βάθη της θάλασσας.

Οι βιολογικοί πόροι και η ποικιλία τους, τα αγαθά που εξασφαλίζουν και οι υπηρεσίες των φυσικών οικοσυστημάτων συνιστούν παράγοντες πρωταρχικής σημασίας για την επιβίωση του είδους μας και την ανάπτυξη των πολιτισμών μας. Ο αέρας που αναπνέουμε, τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, το νερό που πίνουμε και το κλίμα που κάνει τον πλανήτη μας βιώσιμο, όλα προϋποθέτουν υγιή οικοσυστήματα.

Είναι η ώρα να κάνουμε πράσινες τις γειτονιές και τις πόλεις μας, να καθαρίσουμε τις θάλασσες, τα ποτάμια, τις λίμνες. Με γνώμονα την ευεξία μας και τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλάζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και ερχόμαστε σε αρμονία με τη φύση.

Δείτε τη σημερινή ημέρα ως μια ευκαιρία για να αναλάβετε κι εσείς δράση για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons