ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων – 18 Μαΐου

Post by: 18/05/2022 0 comments

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ίδρυσε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων το 1977, έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για το ρόλο των μουσείων στην ανάπτυξη της κοινωνίας.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων είναι «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση». Η κρίση της πανδημίας του Covid-19 έπληξε σημαντικά την κοινωνία και ιδιαίτερα το χώρο του πολιτισμού. Έτσι σήμερα, τα μουσεία καλούνται να βρουν νέους ορίζοντες και να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με το κοινό. Η ψηφιοποίηση των μουσείων και η αναζήτηση νέων καναλιών επικοινωνίας με τον κοινό, μπορεί να βοηθήσει στην διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέσα από νέες εμπειρίες.

Το Ελληνικό Τμήμα του ICOM επιθυμεί να αποτελέσει τον κόμβο για την προβολή της ποικιλομορφίας των πρωτοβουλιών των Ελληνικών μουσείων, αναδεικνύοντας τις ψηφιακές δράσεις τους που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού.

Στην Ελλάδα υπάρχει πληθώρα Μουσείων, τα οποία φιλοξενούν εκθέματα που καλύπτουν χιλιετίες πολιτισμού, κατακτήσεων κι επιτευγμάτων. Όσον αφορά την Αθήνα, όσο περισσότερο την εξερευνείς τόσο ανακαλύπτεις πόσα πολλά κι ενδιαφέροντα Μουσεία, εκτός από τα κυριότερα, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό, την Εθνική Πινακοθήκη ή το Μουσείο Μπενάκη. Αν λοιπόν, έχεις όρεξη και διάθεση να ψάξεις θα ανακαλύψεις Μουσεία ίσως λιγότερο γνωστά, αλλά εξίσου ενδιαφέροντα με τα άλλα, όπως το  Μουσείο Κεραμικής Τέχνης, Ισλαμικής Τέχνης, το Μουσείο Θεάτρου καθώς και άλλα πολλά.

Φωτό από: www.theacropolismuseum.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons