ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Ημέρα της Γης – 22 Απριλίου

Post by: 22/04/2023 0 comments

Αν και μερικοί άνθρωποι γιορτάζουν την Ημέρα της Γης γύρω από την Ισημερία του Μαρτίου, πολλοί βρίσκουν την ευκαιρία να τιμήσουν τον πλανήτη μας στις 22 Απριλίου. Η Ημέρα της Γης έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το περιβάλλον.

  • Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται συνήθως με υπαίθριες δραστηριότητες, όπου διάφορες ομάδες αλλά και ο καθένας μόνος του συμβάλλουν στην ενημέρωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Κάποιες συνήθεις δράσεις είναι το φύτεμα δέντρων, ο καθαρισμός παραλιών, η περισυλλογή σκουπιδιών και η ανακύκλωση. Αρκετές είναι οι ομάδες πίεσης που βρίσκουν την ευκαιρία να ενημερώσουν όλο και περισσότερο κόσμο και να ζητήσουν από τις κυβερνήσεις να υπογράψουν αιτήσεις για τη διακοπή ενεργειών που βλάπτουν το περιβάλλον.
  • Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μία συλλογική δουλειά αλλά είναι και ευθύνη του καθένα από εμάς. Ξεκινώντας από τις μικρές, καθημερινές πράξεις, όπως η ανακύκλωση ή μείωση κατανάλωσης νερού μέχρι τις πιο μεγάλες, όπως εθελοντισμός ή δωρεά σε έναν οργανισμό που μάχεται για το περιβάλλον, μπορείς κι εσύ να κάνεις τη διαφορά και να βάλεις ένα λιθαράκι για τις επόμενες γενιές.

Φωτό από: www.wallpapereast.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons