ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς να κερδίσεις τους ανθρώπους γύρω σου.

Post by: 25/10/2016 0 comments

Όλοι θέλουμε να μας συμπαθούν. Και κυρίως, να μας σέβονται. Πώς μπορείς να κερδίσεις τους ανθρώπους γύρω σου, πώς θα τους κάνεις να σε συμπαθήσουν, ακόμα και να σε αγαπήσουν;

1. Δώσε προσοχή

Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αν και είναι αλήθεια. Οι άνθρωποι αρέσκονται πολύ να μιλάνε για τον εαυτό τους. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δείξεις ενδιαφέρον για αυτούς. Να δείξεις πραγματικό ενδιαφέρον για τους άλλους και να τους ακούς με προσοχή. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να μιλάς ποτέ, παρά μόνο να ακούς, αλλά σημαίνει ότι πρέπει να δείχνεις πραγματικό ενδιαφέρον και για τους άλλους.

2. Χαμογέλα

Τί σημαίνει το χαμόγελο; Σημαίνει ότι είσαι χαρούμενος άνθρωπος. Αν λες “γεια” σε κάποιον με ένα μεγάλο, ειλικρινές χαμόγελο στο πρόσωπό σου, οι άλλοι θα σκέφτονται ότι χάρηκες που τους είδες. Το χαμόγελο είναι ένα μήνυμα ευχαρίστησης και ευτυχίας που στέλνεις στους άλλους, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σου.

3. Αντιμετώπισε τους πάντες με σεβασμό

Οι άνθρωποι αρέσκονται να είναι αφεντικά, αλλά καλό θα είναι να αντιμετωπίζεις όλους με σεβασμό και να μην υποτιμάς κανέναν. Είτε στη δουλειά σου είτε εκτός αυτής. Κανείς δεν είναι κατώτερός σου και πρέπει να αντιμετωπίζεις όλους ως ίσο προς ίσο.

4. Να θυμάσαι πράγματα για τους άλλους

Το να θυμάσαι μικρές λεπτομέρειες για τους ανθρώπους, όπως το όνομα του συζύγου τους και τα ονόματα των παιδιών τους, τί κάνουν το Σαββατοκύριακο, τα χόμπι τους και κάνοντάς τους ερωτήσεις για αυτά τα πράγματα ή κάνοντας μία αναφορά στα πρόσωπα αυτά δείχνει ότι πραγματικά ενδιαφέρεσαι και φυσικά, πως όταν σου μίλησαν για τα αγαπημένα τους άτομα, εσύ τους έδωσες προσοχή.

5. Μην είσαι ανυπόμονος

Μην είσαι ανυπόμονος με τους ανθρώπους. Μπορεί να είσαι έξυπνος ή να ξέρεις τα πάντα, αλλά αυτό δε σου δίνει καμία δικαιολογία να φέρεσαι στους άλλους σαν να είναι ηλίθιοι ή ένα χάσιμο χρόνου, ειδικά όταν δεν είναι σε θέση να σε αντιμετωπίσουν, όπως ένας υπάλληλός σου. Δώσε χρόνο στους άλλους και μην είσαι ανυπόμονος.

Φωτό από: stsbs.ru

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons