ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

7 τρόποι για να αξιοποιήσεις το ρεπό σου.

Post by: 16/06/2020 0 comments

Όλοι περιμένουμε το ρεπό μας μέσα στη βδομάδα. Όμως οι περισσότεροι, καταλήγουμε με την επόμενη μέρα να λέμε, ότι πάλι έφυγε, χωρίς να κάνουμε τίποτα ουσιαστικό. Voila! 7 παραγωγικές ιδέες για να αξιοποιήσεις στο ρεπό σου!

1. Ξεκίνα να διαβάζεις ένα βιβλίο και τελείωσέ το.
Πραγματικά, διάλεξε ένα βιβλίο που θα ήθελες πολύ να διαβάσεις και αφιέρωσε ολόκληρη τη μέρα μόνο σε αυτό. Μη σηκώσεις τηλέφωνο, μην μπεις στα social media και στο ίντερνετ, αλλά αφιέρωσε 100% το χρόνο σου στο διάβασμα του βιβλίου.

2. Διάλεξε ένα σημείο στο χάρτη και πήγαινε.
Διάλεξε ένα σημείο στο χάρτη και αποφάσισε να πας εκεί. Φυσικά δεν μιλάμε να διαλέξεις ένα μακρινό προορισμό, αλλά κάτι εφικτό για τη μέρα του ρεπό σου. Έτσι, θα ανακαλύψεις καινούργια μέρη. Μπορεί να είναι ακόμα και δίπλα σου και να μην τα είχες γνωρίσει ποτέ!

3. Περιποιήσου τον εαυτό σου.
Αφιέρωσε όλη τη μέρα στην περιποίηση του εαυτού σου. Πόσες φορές δεν λέμε, ειδικά οι γυναίκες, ότι δεν έχουμε χρόνο να περιποιηθούμε τον εαυτό μας; Κλείσε λοιπόν, ραντεβού για spa, καθαρισμό και περιποίηση προσώπου, αποτρίχωση, μασάζ, μανικιούρ, πεντικιούρ, κομμωτήριο και οτιδήποτε άλλο θα σε κάνει να νιώθεις αναζωογονημένη και περιποιημένη.

4. Βγάλε φωτογραφίες.
Θα μου πεις, στη σημερινή κοινωνία όλοι είμαστε με ένα κινητό στο χέρι, συνέχεια βγάζουμε φωτογραφίες. Οι περισσότερες όμως, από αυτές τυχαίνουν εκείνη τη στιγμή. Εσύ μπορείς να διαλέξεις να περάσεις τη μέρα του ρεπό σου, φωτογραφίζοντας ό,τι σε παρακινεί εντός και εκτός σπιτιού. Πάρε την κάμερά σου ή ακόμα και το κινητό σου και κάνε μία βόλτα, φωτογραφίζοντας οτιδήποτε σου κινεί το ενδιαφέρον.

5. Πήγαινε για ψώνια.
Συνήθως έχουμε τύψεις όταν ψωνίζουμε. Αυτή τη φορά θα το κάνεις συνειδητά. Βάλε ένα συγκεκριμένο μπάτζετ, το οποίο δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο, και βγες έξω και ψώνισε με αυτά τα χρήματα ό,τι τραβάει η ψυχή σου. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου, χωρίς τύψεις και χωρίς να το σκεφτείς.  Ακόμα και με πολύ λίγα χρήματα, μπορείς να αγοράσεις πολλά.

6. Μαγείρεψε.
Αξιοποιήσει στο ρεπό σου για να μαγειρέψεις για σένα, τους φίλους και την οικογένειά σου, ένα σπέσιαλ γεύμα, που εδώ και καιρό ήθελες. Έτσι, θα δημιουργήσεις και θα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία, να καλέσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα, για να έρθεις κοντά τους.

7. Μάθε κάτι που δεν ξέρεις.
Το ρεπό είναι μία πολύ καλή ευκαιρία, για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις κάτι που δεν ξέρεις, είτε αυτό είναι ένα καινούργιο άθλημα, είτε ένα μουσικό όργανο. Επίσης αν δεν θέλεις κάτι τόσο πρακτικό, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να μάθεις πράγματα που δεν ξέρεις, όπως να ξεκινήσεις μία ξένη γλώσσα και να κάνεις μαθήματα στο ρεπό σου. Ή ακόμα και να αναζητήσεις στο διαδίκτυο πληροφορίες για όλα τα θέματα που σε απασχολούν.

Φωτό από: KKBox

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons