ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

10+1 υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο.

Post by: 01/11/2016 0 comments

Δυναμικές, με έντονη προσωπικότητα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία αυτού του κόσμου. Πάλεψαν για τα δικαιώματα των ανθρώπων, των φτωχών, των γυναικών και για την ισότητα.

 1. Μητέρα Τερέζα

Η Μητέρα Τερέζα κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης το 1979. Εργάστηκε ακούραστα για το στόχο της μέχρι που την εγκατέλειψε ο οργανισμός της. Έπαθε δύο καρδιακές προσβολές, πνευμονία και η ελονοσία και αναγκάστηκε να παραιτηθεί το Μάρτιο του 1997 και άφησε την τελευταία της πνοή το Σεπτέμβριο του 1997.

 1. Margaret Thatcher

Η Margaret Thatcher αγαπήθηκε και μισήθηκε το ίδιο για τις αμφιλεγόμενες πολιτικές της. Ήταν γνωστή ως η «σιδηρά κυρία» για την αδιάλλακτη πολιτική της και το ιδιαίτερο στυλ ηγεσίας της. Κόρη ενός παντοπώλη,  αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κι έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας το 1979.

 1. Emeline Pankhurst

Η Emmeline Pankhurst υπήρξε μία παθιασμένη φεμινίστρια και ακτιβίστρια που επηρέασε πολλές γυναίκες. Πολέμησε μαζί με τον σύζυγό της για τα δικαιώματα των γυναικών στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου αιώνα. Μαζί με τις τρεις κόρες της δημιούργησαν τις σουφραζέτες για το δικαίωμα των γυναικών να ψηφίζουν.

 1. Rosa Parks

Επίσης γνωστη ως “η πρώτη κυρία των δικαιωμάτων των πολιτών», η Αφροαμερικανή Rosa Parks αγωνίστηκε για τα δικαιώματα του πολίτη στην φυλετικά διαχωρισμένη Αλαμπάμα το 1950.

 1. Coco Channel

Η κόρη μιας καθαρίστριας εργάστηκε ως τραγουδίστρια και δημιουργός καπέλων πριν να γίνει μία από τις μεγαλύτερες σχεδιάστριες μόδας που ο κόσμος έχει γνωρίσει ποτέ. Το αριστοκρατικό και κομψό στυλ που είναι συνυφασμένο με το όνομά της επηρεάζει ακόμα τις γυναίκες που αγαπούν την κομψότητα.

 1. Marie Currie

Ευρύτερα γνωστή για το έργο της σχετικά με τη ραδιενέργεια, η πολωνογαλλίδα φυσικός και χημικός ήταν η πρώτη που πήρε δύο βραβεία Νόμπελ και η πρώτη γυναίκα καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού.

 1. Hellena Rubinstein

Η πολωνικής καταγωγής επιχειρηματίας μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1902, χωρίς χρήματα ή την ικανότητα να μίλα αγγλικά. Εκεί δημιούργησε μία από τις πρώτες εταιρείες καλλυντικών στον κόσμο, πράγμα που την κατέστησε μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου.

 1. Katharine Hepburn

Η Hepburn ήταν η πρώτη που κέρδισε τέσσερα βραβεία καλύτερης ηθοποιού.  Το μη συμβατικό, αρρενωπό στυλ της καθιέρωσε ως αποδεκτό για τις γυναίκες να φορούν παντελόνι, κάτι που στο παρελθόν ήταν σε μεγάλο βαθμό ταμπού.

 1. Marlene Dietrich

Καθιέρωσε στον κινηματογράφο της εποχής της, τον τύπο της μοιραίας γυναίκας και υπήρξε το ίνδαλμα εκατομμυρίων γυναικών. Οι ομοφυλοφιλικές της τάσεις έγιναν γνωστές αφού εγκατέλειψε την κινηματογραφική της σταδιοδρομία σε προχωρημένη πλέον ηλικία. Αξιοσημείωτες ήταν οι ανθρωπιστικές της προσπάθειες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, στέγασε Γερμανούς και Γάλλους εξόριστους και παρείχε οικονομική υποστήριξη. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει ένατη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

 1. Eleanor Roosevelt

Ήταν η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Όταν ο Φραγκλίνος Ρούζβελτ προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα η Έλινορ άρχισε να εργάζεται και να τον εκπροσωπεί εξ ονόματός του. Τον Μάρτιο του 1933 μετά την νίκη του Φραγκλίνου στις προεδρικές εκλογές έγινε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Από την θέση αυτή ανέπτυξε σημαντική κοινωνική δράση για τα δικαιώματα των γυναικών και προωθώντας τα πολιτικά συμφέροντα του Λευκού Οίκου. Μάλιστα το 1946 είχε εκλεγεί πρόεδρος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

 1. Simone de Beauvoir

Γαλλίδα φιλόσοφος. Είχε αναπτύξει μία στενή προσωπική και πνευματική σχέση με τον Jean Paul Satre. Το βιβλίο της “Το Δεύτερο Φύλο” απεικονίζει το σεξισμό που κυριαρχούσε στην κοινωνία. Ήταν ένα καθοριστικό βιβλίο για το φεμινιστικό κίνημα.

 1. Evita Peron

Ξεκίνησε ως ηθοποιός και παντρεύτηκε τον Χουάν Περόν, ο οποίος έγινε πρόεδρος της Αργεντινής το επόμενο έτος του γάμου τους. Η Περόν χρησιμοποίησε τη θέση της ως πρώτη κυρία για να αγωνιστεί για την ψήφο των γυναικών και τη βελτίωση της ζωής των φτωχών. Αποτέλεσε μία θρυλική φιγούρα στην πολιτική της Αργεντινής.

Φωτό από: warosu.org

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons