ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς να γίνετε άνθρωπος εμπιστοσύνης.

Post by: 11/06/2024 0 comments

Η εμπιστοσύνη είναι μια συνθήκη, μια προϋπόθεση απαραίτητη για όλες τις ανθρώπινες σχέσεις. Φιλικές, συγγενικές , ερωτικές, επαγγελματικές.

Η εμπιστοσύνη δεν απαιτείται και δεν χαρίζεται. Κερδίζεται και χτίζεται. Όσο η σχέση εξελίσσεται, όσο τα μέρη αμοιβαία αποδεικνύουν ότι την αξίζουν.

Τι όμως χρειάζεται να κάνει κανείς για να εμπνέει εμπιστοσύνη. Υπάρχουν κάποιες κοινώς αποδεκτές αρετές.

Συνέπεια

Η συνέπεια και στην συμπεριφορά και στους χρόνους εκτιμάται ιδιαίτερα. Σίγουρα θα υπάρχουν δύσκολες ή άσχημες μέρες αλλά όταν οι άλλοι βλέπουν μια συνεπή συμπεριφορά, αυτή κερδίζει την εμπιστοσύνη.

Ενσυναίσθηση.

Όταν προσπαθούμε να δούμε τα πράγματα και τις καταστάσεις από την πλευρά των άλλων, με τα δικά τους μάτια, σκεφτόμαστε και τα δικά τους συναισθήματα.

Ευγένεια και καλοσύνη.

Οι άνθρωποι που κερδίζουν την εμπιστοσύνη των άλλων, είναι ευγενικοί. Αντιμετωπίζουν τους άλλους με καλοσύνη. Δίνουν ένα χέρι βοήθειας όταν τους ζητηθεί.

Επιείκεια.

Δεν κρίνουν αυστηρά τους άλλους, ούτε τους τιμωρούν όταν κάνουν λάθη ή αποτυγχάνουν. Γιατί έτσι θα απομακρύνουν τους άλλους που θα θέλουν να κρύψουν τα λάθη για να αποφύγουν τις αντιδράσεις.

Αντιθέτως, βοηθάνε να βρεθεί η λύση, να μειωθούν οι συνέπειες των άλλων φέρνοντας κοντά τους τους άλλους για να βρουν στήριξη, κατανόηση και λύσεις.

Ταπεινότητα.

Όσοι εμπνέουν εμπιστοσύνη δεν είναι τελειομανείς, ούτε δείχνουν τέλειοι. Γιατί; Γιατί δεν είναι. Αναγνωρίζουν τα λάθη τους, αποδέχονται ότι έφταιξαν και κάνουν ό,τι μπορούν για να επανορθώσουν.

Αυθεντικότητα.

Όλοι θέλουν γύρω τους ανθρώπους που είναι αυθεντικοί, γνήσιοι κι αληθινοί.

Για να εμπιστευτείς κάποιον, δε θέλεις να σου λέει ψέματα, ούτε να κρύβει τις πραγματικές του επιθυμίες κι ανάγκες.

Η εμπιστοσύνη κερδίζεται όταν αποκαλύπτεις άμεσα τι θέλεις, τι σε στενοχώρησε ή τι περιμένεις. Δεν αφήνεις τον άλλο να μαντέψει τι θα ήθελες ή τι σε πείραξε.

Ακεραιότητα.

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια. Όλοι έχουμε ακούσει αυτή τη φράση που φέρεται να είπε ο Καίσαρας.

Οι άνθρωποι που χαίρουν της εμπιστοσύνης των άλλων, έχουν ακεραιότητα. Υποστηρίζουν το δίκαιο, κάνουν το σωστό ακόμα κι αν κανείς δεν τους βλέπει.

Εμπιστοσύνη.

Για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των άλλων, πρέπει πρώτα να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας.

Να ξέρουμε όχι ότι έχουμε το αλάθητο, αλλά ότι όλα είναι μέσα στη ζωή. Και οι αδικίες, και οι ατυχίες και τα λάθη, αλλά εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, να μάθουμε και να τα αφήσουμε πίσω μας.

Κι έτσι θα μας εμπιστευτούν κι οι άλλοι.

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons