ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε ανθεκτικότητα και αυτοπεποίθηση.

Post by: 19/09/2023 0 comments

Από τις πιο βασικές δεξιότητες που κρίνεται απαραίτητο εφόδιο για εργαζομένους και στελέχη είναι η ανθεκτικότητα. Είναι η ικανότητα να προσαρμόζεται και να επανέρχεται κάποιος από τα χαστούκια, τις αποτυχίες, τις αντιξοότητες και τα δύσκολα της ζωής. Προϋπόθεση η αυτοπεποίθηση και η ευελιξία να χρησιμοποιεί κανείς τους κατάλληλους τρόπους για να μετατρέπεται αυτή σε ανθεκτικότητα.

  • Περάστε χρόνο με θετικούς ανθρώπους που συμπαθείτε, που έχετε κοινές αντιλήψεις και αρχές. Κάντε πράγματα που σας ευχαριστούν και σας προσφέρουν ευεξία και θετική διάθεση. Αποφύγετε κριτικούς, αρνητικούς, τοξικούς ανθρώπους και συμπεριφορές. Δείτε το ποτήρι μισογεμάτο.
  • Διατηρήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Γυμναστείτε, βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και κάντε το συνήθεια, αποφύγετε το πρόχειρο φαγητό και διατηρήστε σταθερές συνήθειες ύπνου. Καταναλώστε με μέτρο αλκοόλ και καφεΐνη. Περιορίστε τις οθόνες πριν τον ύπνο, πιείτε ένα χαλαρωτικό ρόφημα, αποφύγετε ταινίες ή εκπομπές με αρνητικό ή φοβιστικό περιεχόμενο που θα ταράξουν την ηρεμία σας.
  • Εάν ελέγξετε τα δεδομένα και πράτετε σωστά, συνεχίστε τη ρότα σας και κάντε ό,τι κάνατε, όταν τα πράγματα πηγαίνουν στραβά. Και γρήγορα τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους και θα διορθωθούν.
  • Μην επιτρέπετε στις αποτυχίες σας να σας καθορίζουν. Βρείτε την καλή πλευρά του νομίσματος, σημειώστε και πάρτε το μάθημα από την κακή πλευρά και προχωρήστε.
  • Μην μπαίνετε στη διαδικασία να συγκριθείτε με άλλους. Αναγνωρίστε την μοναδικότητά σας και υπογραμμίστε τι φέρνετε εσείς. Θυμηθείτε τις παλιές σας επιτυχίες και μην κολλάτε στην τωρινή δυσκολία ή αποτυχία.
  • Καταπολεμήστε την τελειομανία σας. Μην αμφισβητείτε τις ικανότητές σας και αντισταθείτε στο imposter σύνδρομο. Προετοιμαστείτε όσο καλύτερα μπορείτε για τις υποχρεώσεις σας, κάντε την καλύτερη δυνατή δουλειά και επιτρέψτε και τα λάθη. Συγχωρήστε τον εαυτό σας και προχωρήστε.
  • Παραδεχτείτε ότι δεν ξέρετε κάτι. Το να διεκδικείτε την αυθεντία και το αλάθητο, δεν σας οδηγεί πουθενά. Να είστε ανοιχτοί σε προτάσεις, σε ιδέες, στη βοήθεια των άλλων. Αυτό σας κάνει πιο αληθινό, προσιτό, πιο ανθρώπινο. Ζητήστε συγνώμη που δεν γνωρίζετε κάτι, και δουλέψτε ομαδικά για να βρείτε τις λύσεις και τις απαντήσεις.
  • Διατηρήστε την ψυχραιμία σας όταν τα πράγματα πηγαίνουν λάθος. Συνήθως το βράδυ τα προβλήματα μεγεθύνονται κι όλα φαίνονται πιο μαύρα και δύσκολα. Αφήστε λίγο χρόνο για να δείτε την κατάσταση από μια απόσταση. Μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις και οι σκέψεις σας θα ξεκαθαρίσουν.
  • Να κρατάτε τις επιλογές σας, τα μάτια σας και το μυαλό σας ανοιχτό. Κάντε τις σωστές ερωτήσεις, ζητήστε διευκρινίσεις, ελιχθείτε. Αναζητήστε τη σωστή βοήθεια και έχετε κοντά σας ανθρώπους που μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Φωτό από: https://gr.depositphotos.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons