ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

Πώς να ξεκινάμε καλύτερα την ημέρα μας!

Post by: 17/11/2023 0 comments

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Εάν αυτή τη ρήση, την εφαρμόσουμε στην ημέρα μας, καταλαβαίνουμε όλοι τη σημασία των πρωινών μας. Είναι το ξεκίνημα της ημέρας και όλοι έχουμε ζήσει ημέρες που δεν ξεκίνησαν καλά και σίγουρα δεν συνέχισαν καλύτερα.

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τα πρωινά μας και έτσι να δίνουμε την καλύτερη ώθηση στην έναρξη της ημέρας μας;

  • Βρείτε έναν ευχάριστο τρόπο να ξυπνάτε. Οι σειρήνες περιπολικού ή πυροσβεστικού δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να ξεκινάτε την ημέρα σας. Προτιμήστε ήχους φύσης ή πουλιών. Κι αν αυτό σας φαίνεται πολύ ελαφρύ και σχεδόν αδύνατο να σας σηκώσει από το κρεβάτι, δοκιμάστε το αγαπημένο σας τραγούδι ή σκοπό.
  • Σηκωθείτε με το πρώτο χτύπημα. Μη χρησιμοποιείτε το snooze. Και το λέω εγώ που μπορεί να το έχω χρησιμοποιήσει και 3 φορές σε ένα πρωινό. Όταν όμως έχω καταφέρει να σηκωθώ με το πρώτο χτύπημα, μου είναι πιο εύκολο τελικά να μπω σε ρυθμούς και να ξυπνήσω.
  • Εάν είστε της καφεΐνης και τη χρειάζεστε, βρείτε μια καφετιέρα που να προγραμματίζεται και ξυπνήστε με τη μυρωδιά του καφέ. Εάν προτιμάτε κάτι άλλο, ετοιμάστε από το βράδυ την κούπα και το αγαπημένο φακελάκι τσάι, έχετε νερό στο βραστήρα για να κερδίσετε χρόνο και αρχίστε τη μέρα σας με το αγαπημένο σας ρόφημα.
  • Κάντε ένα γρήγορο ντους. Ζεστό το χειμώνα και κρύο το καλοκαίρι, θα ξυπνήσετε τελείως και θα ξεκινήσετε φρέσκοι την ημέρα σας.
  • Προβλέψτε λίγο χρόνο για εσάς, πριν ξυπνήσει όλη η οικογένεια ή πριν φύγετε από το σπίτι. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο για να κάνετε κάτι για εσάς, το ντους που λέγαμε παραπάνω, να πιείτε το αγαπημένο σας ρόφημα με ησυχία, να ακούσετε το αγαπημένο σας τραγούδι.
  • Ξεκινήστε την ημέρα σας κάνοντας μια λίστα με τις εκκρεμότητες της ημέρας. Εάν δεν εργάζεστε ή εργάζεστε από το σπίτι η λίστα συνεχίζει να είναι σημαντικό βοήθημα για εσάς. Δώστε προτεραιότητες στο τι έχετε να κάνετε και πάρτε την ικανοποίηση να σβήνετε ό,τι ολοκληρώνετε!
  • Φάτε ένα δυναμωτικό, υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό. Αυτό θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια και δύναμη να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας και να φτάσετε ως το μεσημεριανό διάλειμμα.
  • Πριν σηκωθείτε καν από το κρεβάτι, μιμηθείτε τις γάτες και τεντώστε τους μύες σας. Κάντε stretching, κάποιες διατάσεις, μετά από τόσες ώρες που το σώμα σας κοιμόταν, εξασκήστε και κινήστε κάθε σημείο του σώματός σας.
  • Και τέλος, για να ξεκινήσει καλά η μέρα σας με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος, προετοιμαστείτε όσο το δυνατόν καλύτερα από το βράδυ. Βρείτε τι θα φορέσετε εσείς (ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα, τσάντα) και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ετοιμάστε τα κολατσιά όλης της οικογένειας, ετοιμάστε το μεσημεριανό για όσους παίρνουν μαζί, σημειώστε τι θα πρέπει να κάνει ποιος την άλλη μέρα. Μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε και ό,τι μπορείτε για το πρωινό (βγάλτε τα μπωλ και τα μαχαιροπίρουνα που θα χρειαστείτε, ετοιμάστε την καφετιέρα ή την κούπα μας, τοποθετήστε την τοστιέρα στον πάγκο, ετοιμάστε τα τοστ από το βράδυ στο ψυγείο, κλπ)

Με όλα τα παραπάνω και ό,τι άλλο εξυπηρετεί εσάς και την οικογένειά σας, θα κάνετε πιο εύκολα τα πρωινά σας και θα ξεκινάτε την ημέρα σας με λιγότερο άγχος και φωνές. Βρείτε κι άλλους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κυλάει η μέρα σας όμορφα και ξένοιαστα από το πρωί.

Φωτό από: https://gr.depositphotos.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons