ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

4 τρόποι να βοηθήσετε την οικογένειά σας όταν αρρωστήσει το παιδί σας.

Post by: 08/01/2023 0 comments

Από τις  χειρότερες στιγμές του να είσαι γονιός, είναι όταν αρρωσταίνει το παιδί σου.

Δουλειά σου σαν γονιός είναι να προστατεύεις και να φροντίζεις το παιδί σου. Όταν όμως αρρωσταίνει, αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να το προστατέψεις και αυτό σε τρελαίνει. Από την πιο απλή αρρώστια, ως τις πιο σοβαρές.

  1. Πρέπει να προσέχετε και τον εαυτό σας.

Το παιδί, σας χρειάζεται δυνατό και ακμαίο για να το φροντίσετε. Μην αφήνετε το άγχος να σας καταβάλλει και ξεκουραστείτε όποτε μπορείτε.

  1. Αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει οι δύο γονείς να στηρίζουν ο ένας τον άλλο.

Δεν μπορεί κανείς από τους δύο μόνος του. Η ψυχολογική και πρακτική στήριξη του ενός προς τον άλλο είναι πολύ σημαντική.

  1. Δημιουργήστε ένα δίκτυο υποστήριξης.

Ζητήστε βοήθεια. Εάν υπάρχουν γιαγιάδες, φίλοι, συγγενείς που μπορούν να βοηθήσουν με τα πρακτικά, εκμεταλλευτείτε το. Να πλυθούν και να σιδερωθούν τα ρούχα, να μαγειρευτεί ένα πιάτο φαγητό, να απασχοληθεί, εάν υπάρχει, δεύτερο παιδί.

  1. Υποστηρίξτε το παιδί σας.

Εάν έχει επιστρέψει στο σχολείο, θέλει υποστήριξη για να καλύψει τα κενά, μπορεί να το ρωτούν γιατί έλειψε, μπορεί και το ίδιο να έχει απορίες. Όλα αυτά απαιτούν το δικό σας χειρισμό και τη δική σας υποστήριξη και κατεύθυνση. Εάν δεν μπορεί να συμμετέχει στις δραστηριότητες του σχολείου, λόγω επέμβασης, αρρώστιας, γύψου, θα πρέπει να ενημερώσετε το σχολείο, τους δασκάλους και κάποιους κοντινούς του φίλους για να του κάνουν παρέα και να μην απομονωθεί.

Φωτό από: Redbook

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons