ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

5 τεχνολογικά τρικ για να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου

Post by: 11/05/2017 0 comments

Πώς θα αυξήσω την παραγωγικότητά μου; Αυτή η ερώτηση απασχολεί κάθε εργαζόμενο που θέλει να τελειώνει τη δουλειά του πιο γρήγορα και να έχει περισσότερο χρόνο για την προσωπική του ζωή. Αν θέλεις, λοιπόν, να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου, πρέπει να αλλάξεις τη σχέση σου με την τεχνολογία. Κυρίως, πρέπει να σταματήσεις να τη χρησιμοποιείς, όταν αυτή σου αποσπά την προσοχή.

Αυτά είναι 6 τρικ που μπορείς να κάνεις.

1. Κατάργησε την εφαρμογή του email σου, από το κινητό σου.

Μην συγχέεις το πόσο άμεσα ανταποκρίνεσαι σε ένα email με την παραγωγικότητά σου. Το να τσεκάρεις 10 φορές την ώρα το email σου, δεν είναι παραγωγικό. Το αντίθετο μάλιστα. Σου αποσπά την προσοχή από τα πολύ σημαντικά πράγματα που έχεις να κάνεις και τα οποία απαιτούν όλη σου την προσοχή. Καλύτερα να τσεκάρεις τα email σου από το laptop σου, σε προκαθορισμένες ώρες μέσα στην ημέρα σου.

2. Απομάκρυνε το κινητό σου από την κρεβατοκάμαρα

Η ποιότητα και η ποσότητα του ύπνου σου, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τόσο την υγεία σου, όσο και την παραγωγικότητά σου. Όταν, όμως, ξαπλώνεις με το κινητό δίπλα στο μαξιλάρι σου, είναι δύσκολο να κοιμηθείς σωστά. Πρώτον, το μπλε φως από την οθόνη του κινητού σου, εμποδίζει τον εγκέφαλό σου να καταλάβει ότι είναι νύχτα. Δεύτερον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πειρασμός, που μπορεί να σε κρατήσει ξύπνιο μέχρι αργά. Για αυτό, λοιπόν, βάλε το φορτιστή σε μια πρίζα στο χολ και άφησε το κινητό σου εκεί. Όσο για ξυπνητήρι… πάρε ένα παραδοσιακό.

3. Σβήσε τις εφαρμογές Facebook, Instagram, Snapchat και Twitter

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια μαύρη τρύπα του χρόνου. Είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθείς στον αντιπαραγωγικό εθισμό ενός like ή ενός σχόλιου στην ανάρτησή σου. Αυτή η μικρή δόση ντοπαμίνης που απελευθερώνεται στο σώμα σου κάθε φορά που έρχεται μια ειδοποίηση, σε αποπροσανατολίζει από τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να τελειώσεις στη δουλειά σου. Έχω δει στελέχη να σερφάρουν στο Facebook ενώ βρίσκονται σε επαγγελματική συνάντηση. Η λύση, λοιπόν, είναι απλή. Αν θέλεις να είσαι παραγωγικός, κατάργησε τις εφαρμογές του Facebook, του Instagram, του Snapchat και του Twitter από το κινητό σου.

4. Μην παίρνεις το κινητό σου στα εσωτερικά meetings

Το να παίρνεις το κινητό σου στις συναντήσεις και να αρχίζεις να χαζολογάς όσο μιλάνε οι άλλοι, είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις. Πρώτον, είναι αγένεια προς τους άλλους, και δεύτερον, χάνεις το περιεχόμενο της συζήτησης και κατά συνέπεια το χρόνο σου. Ποιός ο λόγος να βρίσκεσαι σε μια συνάντηση αν δεν συμμετέχεις; Θα εκπλαγείς από το πόσο πιο σύντομη, περιεκτική και παραγωγική θα είναι μια συνάντηση, αν κανείς δεν έχει μαζί του το κινητό του.

5. Μπλόκαρε συγκεκριμένες σελίδες από το κινητό σου

Προσπάθησε να ελέγξεις την παρόρμησή σου να μπαίνεις τακτικά σε sites που τρώνε το χρόνο σου, για παράδειγμα αθλητικά sites. Χρησιμοποίησε κάποια επέκταση στο Chrome όπως είναι το Block site για να αποκλείσεις την πρόσβαση σε ορισμένες σελίδες. Θα εκπλαγείς από το πόσο γρήγορα θα ξεχάσεις αυτή την κακή συνήθεια, ειδικά όταν θα συνειδητοποιήσεις πόσο πολύτιμο χρόνο σπαταλούσες σε αυτά τα sites.

Φωτό από: tony crabbe

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons