ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αισθάνεσαι μελαγχολία; Kλείσε το Instagram!

Post by: 22/02/2024 0 comments

Πόσες φορές χαζεύεις στο Instagram και νιώθεις ότι εσύ δεν θα είσαι ποτέ τόσο ελκυστικός και επιτυχημένος όσο οι φίλοι σου… Guess what, δεν είσαι μόνος!

Τα αποτελέσματα μίας πρόσφατης έρευνας από τη Royal Society for Public Health του Λονδίνου, το Instagram θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πιο «καταθλιπτικό» κοινωνικό δίκτυο για τους νέους ανθρώπους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.500 νέα άτομα, ηλικίας 14 με 24 ετών, στα οποία ζητήθηκε να περιγράψουν τα συναισθήματα που τους προκαλούν τα 5 δημοφιλέστερα social media (Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat και YouTube), αλλά και πως επηρεάζουν τη ζωή τους.

Όπως προέκυψε, το YouTube ήταν το δίκτυο που είχε τις περισσότερες θετικές αξιολογήσεις πάνω στην ψυχολογία των νέων, με δεύτερο το Twitter. Aκολούθησαν Facebook, Snapchat και Instagram.

O λόγος είναι ότι τα 2 τελευταία media είναι κατά βάση image-focused και μάλιστα τις περισσότερες φορές με φωτογραφίες «πειραγμένες» και επεξεργασμένες με αποτέλεσμα να προκαλεί συναισθήματα χαμηλής αυτοπεποίθησης, ανεπάρκειας και άγχους στους νέους!

Πηγή: awaken.gr / eirinika.gr

Φωτό από: Lucas Allmann / Pexels

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons