Αν θέλεις να απολαύσεις τα δικά σου σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου, δοκίμασε τη δική μας συνταγή. Είναι και ένα υπέροχο, οικονομικό δώρο για όταν πας καλεσμένος /η σε φίλους!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κουβερτούρα
- 400 γραμμάρια αμύγδαλα
- 200 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης άψητα
- 200 γραμμάρια φουντούκια
- 1 κούπα λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καβουρντίζουμε τους ξηρούς καρπούς. Τα φουντούκια, πριν τα καβουρντίσουμε, τρίβουμε τη φλούδα τους για να φύγει ή τα αγοράζουμε έτοιμα, ξεφλουδισμένα).
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε τους καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς και μια κούπα λάδι.
- Απλώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με τους ξηρούς καρπούς σε ταψί πάνω σε αλουμινόχαρτο.
- Χωρίζουμε σε τετράγωνα πριν στερεοποιηθεί η σοκολάτα και μόλις κρυώσει τα κόβουμε.
Έτοιμα τα χειροποίητα σοκολατάκια. Κεράστε με καφέ! Τα προσφέρουμε μαζί με τον καφέ ή τα μασουλάμε καθώς μιλάμε στο τηλέφωνο.
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης