Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για παραδοσιακή φάβα.

Πολύ νόστιμη και θρεπτική φάβα που σερβίρεται ως ορεκτικό αλλά και σαν συνοδευτικό για το ουζάκι. Θα σας ενθουσιάσει και θα την φτιάχνετε συνέχεια. Εκτός από κάππαρη, ταιριάζει ωραία με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίγανη, λεμόνι και ντοματούλα από πάνω.

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 500 γραμμάρια φάβα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο συν λίγο περισσότερο για τον σερβίρισμα
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • κάππαρη για γαρνιτούρα
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε τη φάβα σε κρύο νερό και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό (να την καλύψει και άλλο τόσο περίπου). Αφήνουμε να πάρει βράση, ξαφρίζοντας με μια τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε το λάδι, αλάτι και τα κρεμμύδια ολόκληρα, χαραγμένα στα τέσσερα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 με 1/12 ώρα, μέχρι να χυλώσει.
  2. Στη συνέχεια την περνάμε από τον μύλο του πουρέ ή από το μούλτι μέχρι να πάρει μια ωραία, βελούδινη υφή.
  3. Τη σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο και γαρνίροντας με κάππαρη.

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates