ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για βίδες σαλάτα με καπνιστό σολομό.

Post by: 28/08/2021 0 comments

Μια light συνταγή για δροσιστική και γρήγορη σαλάτα ζυμαρικών με σολομό, που θα σας χορτάσει χωρίς να γεμίσετε θερμίδες. Ιδανική για να πάρετε μαζί σας στη δουλειά ή για ελαφρύ δείπνο.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 πακέτο βίδες (fusilli) ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • 200 γραμμάρια φιλέτο σολομού καπνιστό, σε λεπτές φέτες
  • 200 γραμμάρια φουντίτσες μπρόκολο
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • 3 αγγουράκια τουρσί, σε ροδέλες
  • 1/2 λεμόνι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ή λίγο ξερό
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • μαγιονέζα (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο ελαιόλαδο, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  2. Βράζουμε για 10 λεπτά το μπρόκολο.
  3. Κατόπιν ρίχνουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά το μπρόκολο, τα αγγουράκια, την κάππαρη, ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι, το κρεμμύδι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τις φέτες καπνιστού σολομού και όση μαγιονέζα θέλουμε και ανακατεύουμε πάλι.
  4. Τοποθετούμε μεμβράνη στο μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να κρυώσει. Πριν τη σερβίρουμε πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons