ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σύκα γεμιστά με φέτα, τυλιγμένα σε παστουρμά.

Post by: 02/09/2023 0 comments

Υλικά  (για 20 τεμάχια)

  • 10 ώριμα μαύρα σύκα
  • 100 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 2 μικρά κλωνάρια θυμάρι, τα φυλλαράκια μόνο
  • μαύρο πιπέρι
  • 10 λεπτές φέτες παστουρμά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε, σκουπίζουμε και ανοίγουμε στη μέση τα σύκα. Γεμίζουμε το κέντρο κάθε κομμένης πλευράς με ένα κουταλάκι φέτα, σπρώχνουμε μερικά φυλλαράκια θυμάρι μέσα στο τυρί και τρίβουμε λίγο πιπέρι από πάνω.
  2. Κόβουμε στη μέση τις φέτες παστουρμά και τυλίγουμε με αυτές τα γεμιστά σύκα.
  3. Σερβίρουμε τα σύκα όπως είναι. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε ή να τα σοτάρουμε ελαφρά.

Για ψητά σύκα: Αλείφουμε κάθε σύκο εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε για 30 με 45 δευτερόλεπτα στο ζεστό γκριλ, γυρνώντας τα με λαβίδες.

Για το σοτάρισμα: Ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα σύκα μέχρι ο παστουρμάς να χρυσίσει ελαφρώς σε μερικά σημεία.

Tips:

*Αντί για φέτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μαλακό κατσικίσιο τυρί ή blue cheese, ενώ τα σύκα μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με μαλακά, αποξηραμένα βερίκοκα.

* Μπορούμε να τυλίξουμε τα σύκα από το προηγούμενο βράδυ, να τα φυλάξουμε σε κλειστό σκεύος στο ψυγείο και να τα αφήσουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου λίγο πριν τα σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons