ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Βρεφικό μασάζ: Με τόσα πολλά οφέλη για το μωράκι αλλά και για εσάς!

Post by: 28/04/2024 0 comments

Το βρεφικό μασάζ είναι μια ευχάριστη διαδικασία που περιλαμβάνεται στην καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του μωρού, αλλά δεν θα πρέπει να είναι κάτι που γίνεται μηχανικά. Αν είστε νέοι γονείς, καλό είναι να γνωρίζετε ότι το βρεφικό μασάζ είναι ένα πολύτιμο δώρο για το μωρό σας αλλά και για εσάς για τους παρακάτω λόγους. Το απαλό μασάζ βοηθάει το μωρό να χαλαρώσει και να απελευθερώσει την ένταση και το καθησυχάζει όταν είναι ανήσυχο και κλαίει.

Το μασάζ λίγο πριν τον ύπνο είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κοιμηθεί το μωρό ευκολότερα και καλύτερα, ειδικά μετά το βραδινό του μπάνιο.

Το μασάζ ανακουφίζει το μωρό από τους κολικούς που το ταλαιπωρούν, τα αέρια και τον πόνο στην κοιλιά, βοηθά στην πέψη και βοηθάει το μωρό να αντιμετωπίσει τη δυσκοιλιότητα.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το μασάζ μπορεί να ηρεμήσει το μωρό από τη δυσφορία που νιώθει όταν βγάζει τα πρώτα του δοντάκια. Επίσης, όπως και στους ενήλικες έτσι και στα μωρά, το μασάζ συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Με το μασάζ μπορείτε να επιτύχετε την ενυδάτωση και την προστασία του ευαίσθητου δέρματος του μωρού σας, καθώς το βρεφικό λάδι για μασάζ προστατεύει από την ξηροδερμία και τους ερεθισμούς, χάρη στις μαλακτικές ιδιότητες που έχει. Ακόμα, το βρεφικό μασάζ δυναμώνει το μυοσκελετικό σύστημα του μωρού και ενισχύει τις κινητικές του δεξιότητες και την ευλυγισία του.

Το άγγιγμά σας διεγείρει την αίσθηση της δικής του αφής που είναι σημαντική για την επικοινωνία του με το εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, το εξασκεί ώστε να εστιάζει την προσοχή του σε ένα συγκεκριμένο πράγμα και να ανταποκρίνεται σε οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα. Το μασάζ είναι ένας εύκολος τρόπος για να μεταφέρετε στο μωρό σας την αγάπη σας και να το κάνετε να νιώσει συναισθηματική ασφάλεια, καθώς ενισχύει τον μεταξύ σας δεσμό χτίζοντας από νωρίς μια τρυφερή σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης.

Το μωρό είναι σε θέση να εκφράσει τα συναισθήματά του πιο εύκολα και να επικοινωνήσει μαζί σας. Αυτή η επικοινωνία που αναπτύσσεται, βελτιώνει την ικανότητά σας να καταλαβαίνετε το μωρό σας καλύτερα μέσα από τη γλώσσα του σώματος. Όλο αυτό σας δίνει σιγουριά και αυτοπεποίθηση σχετικά με τη φροντίδα που του παρέχετε.

Σε ατομικό επίπεδο τώρα και όσον αφορά τους γονείς και κυρίως τη μητέρα, το βρεφικό μασάζ μπορεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο της επιλόχειας κατάθλιψης. Όσο για τον πατέρα του δίνει την ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά στη φροντίδα του μωρού. Σε γενικές γραμμές, δημιουργεί ένα συνολικά χαλαρωτικό περιβάλλον μέσα στο σπίτι, ενώ παράλληλα αποτελεί μια ευχάριστη στιγμή μέσα στην καθημερινότητα.

Πηγή: yo.gr / eirinika.gr

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons