ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σαλάτα με κριθάρι και λαχανικά.

Post by: 29/07/2023 0 comments

Πολλές φορές ξεχνάμε πόσες νόστιμες σαλάτες μπορούμε να φτιάξουμε με υλικά που ούτε φανταζόμασταν. Σε αυτή τη συνταγή το βραστό κριθάρι συνδυάζεται με λαχανικά κι ένα δροσερό ντρέσινγκ δίνοντας μια σαλάτα πλούσια και χορταστική.

Υλικά (για 8 άτομα)

  • 1 1/4 φλιτζανιού κριθάρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 φλιτζάνια φουντίτσες μπρόκολου ελαφρά βρασμένες
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες (κατά προτίμηση από βαζάκι σε
  • λάδι)
  • 1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο συν 3 κουταλιές της σούπας επιπλέον
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το κριθάρι για 30 λεπτά περίπου. Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε με κρύο νερό.
  2. Χοντροκόβουμε τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια. Με ένα πινέλο λαδώνουμε με τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο πιπεριές και μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 5 λεπτά στο γκριλ σε ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο, προσέχοντας να μην καούν.
  3. Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε καλά το λάδι με το λεμόνι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, περιχύνουμε με το λαδολέμονο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons