ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ψητά κολοκυθάκια γεμιστά με γαρίδες.

Post by: 05/08/2023 0 comments

Ένα εντυπωσιακό ορεκτικό για τους λάτρεις των θαλασσινών που έχουν βαρεθεί τα συνηθισμένα.

Υλικά (για 10 άτομα)

  • 4 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε λεπτές φέτες
  • 500 γραμμάρια γαρίδες μέτριες
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζανιού + 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 6 σκελίδες σκόρδο, 3 ψιλοκομμένες για τη μαρινάδα και 3 κομμένες σε φέτες για τις γαρίδες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Φτιάχνουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας σε ένα μπολ το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
2. Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια-δυνατή φωτιά και αλείφουμε τη σχάρα με λίγο λάδι ή λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι-γριλιέρα. Αλατοπιπερώνουμε τα κολοκυθάκια και από τις δύο πλευρές και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
3. Τα ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να κάνουν ωραία σημάδια από τη σχάρα. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.
4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κομμένο σε φετούλες σκόρδο για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε, γυρίζοντάς τες, μέχρι να γίνουν ροζ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε στην άκρη.
5. Απαλά και προσεκτικά τυλίγουμε μια φέτα κολοκυθάκι γύρω από κάθε γαρίδα. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, ραντίζουμε ελαφρώς με τη μαρινάδα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons