ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα.

Post by: 08/07/2023 0 comments

Ένας καταπληκτικός μεζές για κρασάκι. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί, απαραίτητο για τις “βουτιές” στη νόστιμη σάλτσα.

Υλικά (για 4-6 άτομα)

  • 1 κιλό μύδια (με το κέλυφος)
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κουταλιά τη σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 150 γραμμάρια τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα μύδια.
  2. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο με την πιπεριά μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε για περίπου 3 λεπτά ακόμη μέχρι να σφίξει η σάλτσα.
  4. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons