ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για Γκουρμέ σάντουιτς με αβοκάντο, παντζάρι και ρόκα.

Post by: 04/11/2023 0 comments

Η γλύκα του παντζαριού φλερτάρει με τη διακριτική γεύση του αβοκάντο και την οξύτητα του κατσικίσιου τυριού σε ένα λαχταριστό και υγιεινό σάντουιτς, τέλειο για ρομαντικό πικ-νικ.

Υλικά (για 2 σάντουιτς)

  • 2 μέτρια παντζάρια (μόνο τους βολβούς), πλυμένα με τη φλούδα τους
    μισό αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα ρόκας
  • 4 φέτες μαύρο ψωμί
  • 1/4 φλιτζανιού κατσικίσιο τυρί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίγουμε κάθε παντζάρι χωριστά με αλουμινόχαρτο, τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι α μαλακώσουν. Τα αφήνουνε να κρυώσουν ελαφρώς, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ύστερα, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ρόκα και τα ανακατεύουμε με το λάδι, το ξίδι και τον χυμό λεμονιού.
2. Αν θέλουμε, ψήνουμε ελαφρώς τις φέτες ψωμιού. Απλώνουμε το κατσικίσιο τυρί σε 2 φέτες. Σε καθεμία προσθέτουμε από πάνω μερικές φετούλες αβοκάντο και στη συνέχεια το μείγμα ρόκας και παντζαριού. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας και κλείνουμε τα σάντουιτς με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού. Κόβουμε στη μέση διαγώνια και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons