ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τα 5 μυστικά της επαγγελματικής επιτυχίας.

Post by: 21/11/2017 0 comments

Υπάρχουν ορισμένα μυστικά που μας οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα στην επαγγελματική μας ζωή!. Και πάλι, αυτά δεν είναι «μετρήσιμα». Είναι περισσότερο ποιοτικά, παρά ποσοτικά.

  1. Η επιτυχία θέλει πολύ χρόνο.

Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα. Είναι συνέπεια. Δείκτης αυτής της συνέπειας που πέφτει πάνω μας κάποια στιγμή σαν ώριμο σύκο, είναι ο χρόνος. Αυτή είναι η διαφορά της καριέρας από την εργασία. Η καριέρα είναι ένας διαρκής ανήφορος. Οι αρχαίοι Έλληνες, ονόμαζαν τη ζωή «βίο», από τη λέξη «βία» που σημαίνει δύναμη. Η απαραίτητη δύναμη για τη ζωή, είναι η υπομονή. Επομένως έχουμε να κάνουμε με Μαραθώνιο και πρέπει να κοιτάμε μακρυά και να μην είμαστε ανυπόμονοι.

  1. Να ζητάμε αυτό που θέλουμε.

Αν δουλεύουμε πολύ, τότε αξίζει να έχουμε απαιτήσεις. Οι καιροί είναι δύσκολοι, όμως η εξέλιξη δε σταματά ούτε σε δύσκολους καιρούς. Η συνεχής στεναχώρια και το αίσθημα αδικίας που έχουμε μέσα μας, μας πάει πίσω. Έτσι, αν θέλουμε να ζητήσουμε αύξηση μισθού, περισσότερη βοήθεια με την πρόσληψη άλλων συνεργατών ή μια προαγωγή, καλό είναι να το κάνουμε και ας μη γίνει άμεσα. Είναι πολύ καλό να ξέρουμε αν η δουλειά μας αναγνωρίζεται και να εξετάζουμε και άλλες επιλογές.

  1. Όχι καταστροφικές σκέψεις σε ένα λάθος. Θα κάνουμε και άλλα…

Τα λάθη θα είναι πανταχού παρόντα στην επαγγελματική μας ζωή και είναι στο δικό μας χέρι το πώς θα τα αξιοποιήσουμε. Οι ταλαντούχοι άνθρωποι, μέσα στα λάθη βρίσκουν ευκαιρίες βελτίωσης. Τα θεωρούν παιδαγωγικά. Σε κάθε περίπτωση, το λάθος δεν είναι καταστροφή. Καταστροφή είναι να θεωρήσουμε το λάθος «μοιραίο» και να πάψουμε μετά να παίρνουμε πρωτοβουλίες. Αν το κάνουμε αυτό, δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά από την καριέρα μας.

  1. Πολλή δουλειά.

Το αίσθημα της αδικίας, ειδικά σε περιβάλλοντα ανταγωνιστικά, μας κυριεύει. Η αυτογνωσία και ο εξορθολογισμός των παθών μας, μόνο καλό θα μας κάνουν. Κάποιος συνάδελφός μας, μπορεί να πέτυχε κάτι που φαίνεται να μην το άξιζε, όμως πρώτα πρέπει να σκεφτούμε το αντίθετο. Μπορεί να είναι πιο ταλαντούχος από μας ή να έχει καλύτερες διασυνδέσεις. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να έχει δουλέψει στο παρελθόν πάρα πολύ σκληρά για να τα καταφέρει. Να ξέρουμε πως τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς, έχουν αναδρομική ισχύ. Πάλι επομένως, επιμονή και υπομονή. Λίγα λόγια και σκληρή δουλειά.

  1. Ισορροπία ανάμεσα σε προσωπική ζωή και δουλειά.

Μύθοι του τύπου, «να αφήνουμε τη δουλειά έξω από την προσωπική μας ζωή» δεν υπάρχουν. Μια ζωή ζούμε, και τα έχει όλα μέσα και το ένα επηρεάζει το άλλο. To μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα έχουμε σε μια σχετική ισορροπία. Μια καλή περίσταση στα προσωπικά μας ζητήματα, (πχ ένας έρωτας, ένα παιδί που έρχεται στον κόσμο κ.α) θα επηρεάσει τη δουλειά μας και την αποδοτικότητά μας. Το ίδιο συμβαίνει και στην αντίθετη περίπτωση. Μια απώλεια, ένας χωρισμός κτλ, δεν μπορούν να μας αφήσουν ανεπηρέαστους. Σε κάθε περίπτωση, χρειαζόμαστε μια περίοδο εξομάλυνσης. Χωρίς αυτήν, οι αρνητικές συνέπειες θα ακολουθούν τροχιά φαύλου κύκλου.

Φωτό από: Beerjet USA

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons