ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς θα κάνουμε το άλμα; Η νοοτροπία του νικητή.

Post by: 24/03/2020 0 comments

Περιμένουμε την «εκτόξευση» της καριέρας μας αλλά, για κάποιον λόγο, όλο έρχεται και όλο αργεί! Πριν αρχίσουμε να απειλούμε θεούς και δαίμονες και ρίξουμε στις ευθύνες στις ραδιουργίες συναδέλφων, επαγγελματικών αντιπάλων, ατυχίες κτλ, οφείλουμε να κοιτάξουμε τι δεν κάνουμε καλά εμείς! Είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάξουμε εμείς, παρά οι άλλοι! Η νοοτροπία του νικητή είναι λίγο γενική και εδώ θα την συγκεκριμενοποιήσουμε! Αλήθεια, τί κάνει ένας που έχει νοοτροπία νικητή;

1. Δεν κοιτάει τι κάνουν οι άλλοι.
Όσο άκομψο και αν ακούγεται, ένας που έχει νοοτροπία νικητή, δεν δίνει μεγάλη σημασία στο τί κάνουν οι άλλοι. Γνωρίζει πως τον χρόνο που αναλώνει στο να κοιτάει τί κάνει ο καθένας, αν τον εκμεταλλευτεί για να δει τί θα κάνει ο ίδιος, τότε θα έχει μεγάλο συμφέρον. Ο άνθρωπος που έχει νοοτροπία νικητή, δεν είναι αντικοινωνικός. Σαφώς και βλέπει και ακούει τί κάνουν όλοι όμως σε αυτό που διαφέρει, είναι ότι δε θα κοιτάξει πρώτα τί κάνουν οι υπόλοιποι, ακόμη και αν είναι «εχθροί» του. Νοιάζεται για τον δικό του σχεδιασμό και για το τι θα κάνει εκείνος!

2. Είναι πρωτοπόρος και δεν αντιγράφει.
Τα χαρακτηριστικά εκείνου που έχει νοοτροπία νικητή, είναι αυτόφωτα! Αυτό σημαίνει πως στο μυαλό του υπάρχει μια υγιής «επιθετικότητα». Δεν είναι παθητικός και δεν περιμένει εξελίξεις για να δράσει. Τις διαμορφώνει εκείνος τις εξελίξεις! Η πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική και δείχνει ότι θέλουμε να δημιουργούμε νέους δρόμους. Η πρωτοπορία όπως και η καινοτομία, στηρίζονται στο γεγονός ότι ένας άνθρωπος που επιδιώκει να έχει νοοτροπία νικητή, θέλει να δημιουργήσει κάτι νέο, κάτι που δεν υπήρχε πριν από αυτόν. Περιφρονεί την αντιγραφή!

3. Η τόλμη του πηγάζει από υπολογισμό και πίστη.
Είναι αμέτρητοι εκείνοι που μπερδεύουν την πραγματική τόλμη με τον παραλογισμό. Οι άνθρωποι που έχουν τη νοοτροπία του νικητή και που καλό είναι να τους έχουμε σαν πρότυπα, έχουν κουλτούρα τόλμης! Ναι! Είναι γενναίοι! Ξέρουν πολύ καλά ότι οι μεγάλες καινοτομίες που θέλουν να φέρουν μέσα από την επιτυχία μεγάλων και δύσκολων στόχων, χρειάζονται ρίσκο! Τίποτε που αξίζει πολύ, δεν είναι εύκολο και δεν επιτυγχάνεται χωρίς κίνδυνο. Ωστόσο, δεν πρέπει η τόλμη αυτή να ταυτίζεται με τον παραλογισμό. Ένας «νικητής» υπολογίζει τα υπέρ και τα κατά σε ένα ρίσκο και συνήθως, αποφασίζει να πάρει αυτό το ρίσκο, βλέποντας τη ζωή τελικά, σαν περιπέτεια και μάθημα!

4. Κοιτάει συνεχώς τα λάθη του και μαθαίνει από άλλους.
Όπως είπαμε, το ότι δεν ενδιαφέρεται ένας με κουλτούρα νικητή για το τί κάνουν οι άλλοι, σε σημαίνει ότι είναι αλαζόνας. Κάθε άλλο! Άπαξ και ο στόχος του είναι να βελτιώνεται συνεχώς, ο άνθρωπος που έχει πνεύμα νικητή, ζητάει συνεχώς γνώμες και συμβουλές για όσα κάνει. Σαφώς και  δεν υπολογίζει γνώμες που είναι μέσα στην κακεντρέχεια ή που είναι υπερβολικά καλές. Γνωρίζει ότι υπάρχει και η ζήλεια και η κολακεία. Εμπιστεύεται όμως την ισορροπημένη κριτική και είναι ανοικτός σε διορθώσεις λαθών του. Τον νοιάζει η τελική νίκη και όχι μια πρόσκαιρη άμυνα του εγωισμού του. Έτσι, ένας τέτοιος άνθρωπος, κοιτάει να φτάνει όλο και πιο κοντά σε υψηλά επίπεδα αυτογνωσίας, τα οποία θα τον κάνουν και επιτυχημένο αλλά και ολοκληρωμένο άνθρωπο. Ακόμη και στις εμπαθείς κριτικές, ο νικητής δεν μισεί, δεν έχει χρόνο για τοξικά συναισθήματα που τυφλώνουν το μυαλό και την ψυχή!

Φωτό από: Medium

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons