ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αν θέλουμε την επιτυχία, τότε να τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε.

Post by: 14/04/2020 0 comments

Η επιτυχία εμπεριέχει τα όνειρα δισεκατομμυρίων ανθρώπων που τα κυνηγούν, καθένας με τη δική του στρατηγική. Η επιτυχία είναι αρκετά δύσκολη αλλά και υποκειμενική. Όμως υπάρχουν κάποιοι κανόνες που αν στηριχθούμε σε αυτούς, θα βοηθούμε πολύ για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. μερικοί κανόνες είναι θετικοί και μας κάνουν καλό, αλλά ορισμένοι είναι απαγορευτικοί. Ποιοι είναι οι τελευταίοι;

Δεν σκεφτόμαστε τί θα πουν οι άλλοι άνθρωποι.

Είναι διαφορετικές οι συμβουλές που συνειδητά ζητάμε για να βοηθηθούμε και τελείως διαφορετικό πράγμα το να ασχολούμαστε με “φήμες”, ”κουτσομπολιό” και τοξικές γνώμες εναντίον μας, που γίνονται από φθόνο και από ζήλεια, επειδή απλώς ορισμένοι, δεν έχουν τί άλλο να κάνουν. Χάνουμε απίστευτο χρόνο στο να ασχολούμαστε με τοξικά πράγματα και με προσωπικά ζητήματα που μπορεί να έχουν κάποιοι άνθρωποι μαζί μας. Η επιτυχία είναι μια συνέπεια στοχευμένων και ολοκληρωμένων κινήσεων και δεν επηρεάζεται από το αν κάποιος μάς συμπαθεί ή όχι και ποιά κακία θα μάς πετάξει.

Δεν μπαίνουμε σε υποθέσεις άλλων ανθρώπων.

Όπως και εμείς δε θέλουμε παρεμβάσεις στα ζητήματά μας από διάφορους ”ακάλεστους”, έτσι δεν είναι γόνιμο και υγιές να ανακατευόμαστε σε ζητήματα άλλων. Αυτό δεν είναι μόνο κακό από ηθικής σκοπιάς, αλλά και για άλλους δύο λόγους. Η επιτυχία χρειάζεται αφοσίωση και αρκετό χρόνο. Πόσο καλό μάς κάνει να χάνουμε χρόνο σε καταστάσεις που έχουν μόνο προβλήματα; Επίσης, μπορούμε να μπούμε σε μια κατάσταση φασαρίας έστω με τις καλύτερες προθέσεις, θα γίνουμε μέρος του προβλήματος και όχι αυτοί που θα φέρουν λύσεις και έτσι, σύντομα θα δούμε την πρόοδό μας να απειλείται.

Δεν δίνουμε προτεραιότητα στην απόλαυση αντί της δουλειάς.

Αυτό που λείπει από αρκετούς ανθρώπους, οι οποίοι παρόλο που είχαν ικανότητες, δεν έφτασαν ψηλά, είναι ότι κοιτούσαν περισσότερο να ασχοληθούν με όσες υποθέσεις τούς άρεσαν, βάζοντας στην άκρη όσες έφερναν δυσαρέσκεια. Για να κάνουμε κάτι που μας αρέσει και για να φτάσουμε στο επίπεδο αυτό, σημαίνει πως έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη εργοδοτών και συνεργατών. Αυτό θέλει χρόνο και επίλυση δύσκολων αποστολών και προβλημάτων που μόνο ευχάριστα δεν είναι. Γενικώς, αν θέλουμε την επιτυχία, πρέπει να αποφεύγουμε τον εύκολο δρόμο στα πάντα, γιατί είναι ο εχθρός της βελτίωσης. Η βελτίωση έρχεται μέσα από τη δυσκολία.

Δεν σπαταλάμε την ενέργειά μας.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να βρεθεί ένας τρόπος να μελετήσουμε την ενέργεια που απαιτεί η εκπλήρωση ενός στόχου που εμείς τον έχουμε ορίσει ως ολοκλήρωση επιτυχίας. Η κούραση είναι πολύ μεγάλη και χρειαζόμαστε πολλή ενέργεια. Σωματική και ψυχολογική. Η ξεκούραση μπορεί να έχει πολλές μορφές και εξαρτάται από τις ευχάριστες συνήθειες που έχουμε. Πνευματικά, ας θυμόμαστε αυτό: Μην σπαταλάμε την ενέργειά μας σε άχρηστες σκέψεις οι οποίες είτε δεν μας προσφέρουν κάτι σαν πληροφορίες, είτε ακόμη χειρότερα, μας ανακατεύουν το μυαλό και μας αποπροσανατολίζουν. Οι άχρηστες πληροφορίες μάς στερούν εγκεφαλικές και διανοητικές δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν δημιουργικά, προς όφελος της επιτυχίας μας.

Δεν γκρινιάζουμε και δεν χαϊδεύουμε τον εαυτό μας.

Όπως επιθυμούμε διακαώς την επιβράβευση, έτσι χρειάζεται να επιθυμούμε και την κριτική. Μιλάμε πάντα για επαγγελματική και αντικειμενική κριτική, όχι κακεντρέχειες και αμφίβολης αξίας γνώμες και συμβουλές. Οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι, επέλεξαν τη μορφή του εγωισμού, που τους επέτρεπε να βλέπουν ότι το καλό τους, έγκειται στο να έχουν ανοικτά αυτιά και να μην κάνουν του κεφαλιού τους. Επιπρόσθετα, δε γίνεται να αποζητάμε την επιτυχία και να γκρινιάζουμε συνεχώς για πράγματα που μας ήρθαν στραβά. Η επιτυχία απαιτεί μια καριέρα με συνέχεια και το ερώτημα που πρέπει να κάνουμε όταν κάτι δεν πάει καλά, δεν είναι το γκρινιάρικο ”γιατί σε εμένα να τύχει αυτό;” αλλά το ”τί χρειάζεται να κάνω για να διορθωθεί η κατάσταση;”.

Φωτό από: Bluke

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons