ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για να φτάσεις στην επιτυχία; Η απάντηση εδώ.

Post by: 26/04/2022 0 comments

Πολύ συχνά συναντάς ή γνωρίζεις γνωστούς σου, φίλους, συναδέλφους που τους θεωρείς επιτυχημένους επαγγελματικά.

Τους διακατέχει το λαμπερό στοιχείο της επιτυχίας. Αρκετοί από αυτούς αποδίδουν σε κάποιον τομέα καλύτερα, σε σύγκριση με κάποιους άλλους στον ίδιο τομέα. Αυτό που τους διακρίνει, όμως, κυρίως, είναι η αποδοτικότητα συγκριτικά με τους υπόλοιπους στον τομέα τους.

Πώς τα έχουν καταφέρει όμως; Ποιο ήταν το χρονοδιάγραμμα της επιτυχίας τους; Για να δώσεις απάντηση σε αυτά θα πρέπει πρώτα να δώσεις απαντήσεις σε κάποιες πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Παρατήρησε πιο προσεκτικά.

Σκέψου τι στοιχεία χρειάζεται κάποιος πέραν της απόδοσης για να μπορέσει να διακριθεί και να θεωρηθεί επιτυχημένος σε σχέση με τους προσωπικούς στόχους και φιλοδοξίες του. Σκέψου μήπως τελικά είναι πιο σημαντικό να εκπληρώσεις τους προσωπικούς σου φιλόδοξους στόχους γιατί έχουν μεγαλύτερη αξία στην κλίμακα της συγκριτικής επιτυχίας στο ευρύτερο συγκριτικό επαγγελματικό περιβάλλον σου. Και πως η ύπαρξη και η απλοποίηση προσωπικών στόχων τελικά μήπως είναι το κλειδί της επιτυχίας, γι’ αυτό θα πρέπει να είναι ο οδηγός σου σε αυτή την πορεία προς την επιτυχία. Οι απαντήσεις που θα δώσεις στις ερωτήσεις είναι υποκειμενικές, αλλά μπορεί να επηρεάσουν τα βήματα της επαγγελματικής πορείας σου.

Σκέψου ποιο είναι το κοινό στοιχείο των επιτυχημένων.

Εστιάζοντας λίγο καλύτερα την προσοχή σου θα διαπιστώσεις ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, τελικά, έχουν ένα κοινό στοιχείο τις περισσότερες φορές. Γνωρίζουν τι θέλουν να πετύχουν μακροπρόθεσμα και γνωρίζουν ακόμα με ποιους ανθρώπους δίπλα τους θα το πετύχουν.

Οραματίσου την στρατηγική τους.

Εάν μπορούσες να κοιτάξεις από ψηλά έναν επιτυχημένο επαγγελματικά άνθρωπο και να χαρτογραφήσεις τη θέση του, το περιβάλλον γύρω του, κάποιες από τις δύσκολες και εύκολες διαδρομές που πρόκειται να διαβεί, θα έβλεπες την πορεία που θα διάλεγε χρόνο με τον χρόνο για να φτάσει στον επιθυμητό στόχο του. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζει ποια πορεία θα διαλέξει, τι να αποφύγει- όσο αυτό είναι δυνατόν- και πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να φτάσει εκεί που θέλει. Συνεπώς, έχει μια προσωπική στρατηγική, ένα χρονοδιάγραμμα και φυσικά ικανότητες και ένα ψυχολογικό προφίλ, ευθυγραμμισμένα προς τον τελικό σκοπό και στόχο του.

Θα μπορούσες να παρατηρήσεις ότι αυτή η πορεία του έχει και σταθμούς. Σε αυτούς τους σταθμούς κάνει τους προσωπικούς του απολογισμούς, βλέπει την συνολική εικόνα του puzzle, ανακαλύπτει εάν λείπει κάποιο κομμάτι ή κάποιο θα το αναπτύξει περισσότερο. Ουσιαστικά και αναγκαστικά οδηγείται να ανακαλύψει τα κομμάτια της αυθεντικότητας που του λείπουν. Αυτό καθορίζει και το ποιος είναι ο επόμενος σταθμός του και πόσο μακριά θα είναι από τον προηγούμενο.

Συγκεντρώσου σε εσένα.

Άφησε τώρα τον “επιτυχημένο φίλο” σε αυτό του το ταξίδι για να επιστρέψεις και να συγκεντρωθείς σε σένα. Από αυτή τη νέα σου θέση θα ανιχνεύσεις αυτή την αυθεντικότητα που θα πρέπει να πετύχεις, τη νέα «πίστα» ζωής που μπορεί να περάσεις προκειμένου να γίνει κάτι πολύ διαφορετικό. Κάτι που σίγουρα ενώ έχεις ονειρευτεί το θεώρησες ίσως ακατόρθωτο, έως ότι δεν έπρεπε να περάσει καν από το μυαλό σου, έως ενοχικό που το σκέφτηκες. Κι όμως μπορείς να τα καταφέρεις. Σταμάτησε να είσαι ο χειρότερος φίλος του εαυτού σου, εντόπισε τι ακριβώς θέλεις και χάραξε τη στρατηγική σου ακριβώς όπως οι επιτυχημένοι.

Πηγή: thriveglobal.gr / eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons