ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

7 επιτυχημένοι τρόποι για να ζωντανέψουμε τους χώρους τους σπιτιού μας!

Post by: 16/05/2024 0 comments

Είναι γνωστό πως η διακόσμηση με ουδέτερα χρώματα είναι μια ασφαλής και διακριτική επιλογή με την οποία δεν μπορείτε να κάνετε λάθος.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να πειραματιστείτε με μερικές πινελιές χρώματος που θα φέρουν ζωντάνια και ενεργητικότητα στον χώρο σας.

Αν αναρωτιέστε με ποιον τρόπο μπορείτε να το πετύχετε χωρίς να… παραφορτώσετε τον χώρο ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω 7 τρόπους που αποδεδειγμένα θα σας βοηθήσουν να πετύχετε την κατάλληλη ισορροπία.

  1. Επιλέξτε ένα χρωματιστό χαλί.

Βάλτε ένα χαλί στον χώρο σας με κάποιο χρωματιστό μοτίβο ή κάποια μικρή χρωματιστή λεπτομέρεια. Είναι ένας αρκετά ασφαλής τρόπος για να φέρετε το χρώμα σε έναν ουδέτερο χώρο. Το χαλί έχει πολλά προτερήματα: εκτός από το γεγονός ότι διατηρεί ζεστούς τους χώρους έχει και τη δύναμη να τους δώσει διάσταση και βάθος.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helen Ford (@homewithhelenandco)

  1. Προτιμήστε τα φωτεινά διακοσμητικά και αξεσουάρ.

Συγκεντρώστε μερικά χρωματιστά αξεσουάρ σε ένα σημείο. Μια σύνθεση που θα φέρει σωστή ισορροπία χρώματος σε έναν κατά τα άλλα ουδέτερο χώρο.

  1. Ενσωματώστε λουλούδια και φυτά.

Τα λουλούδια και τα φυτά δεν ανανεώνουν απλώς τον αέρα του σπιτιού σας, αλλά φέρνουν και όμορφες αποχρώσεις στον χώρο σας. Δοκιμάστε διάφορα σημεία για να διαπιστώσετε πού δείχνουν καλύτερα και φέρτε με αυτόν τον πολύ ασφαλή τρόπο χρώμα στο εσωτερικό σας περιβάλλον.

  1. Εκμεταλλευτείτε την… καλλιτεχνική σας πλευρά.

Αν επιμένετε να διατηρείτε τα έπιπλα και τα αξεσουάρ σας σε ουδέτερα χρώματα μπορείτε εύκολα να προσθέσετε μικρές πινελιές άλλων χρωμάτων με έργα τέχνης που θα βάλετε στον τοίχο.

Επιλέξτε έναν μεγάλο πίνακα ή πολλούς μικρούς που θα δημιουργούν μία σύνθεση. Μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε έργα με έντονα χρώματα ή ακόμα και κολάζ.

  1. Διαλέξτε ένα και μοναδικό κομμάτι.

Φέρτε το χρώμα στο σπίτι σας τοποθετώντας ένα κομμάτι που θα τραβήξει τα βλέμματα σε στρατηγικό σημείο. Μια φωτεινή πολυθρόνα είναι ένας από τους πιο απλούς τρόπους να το πετύχετε.

  1. Εισάγετε ένα έντονο χρώμα.

Μπορείτε να δώσετε οπτικό ενδιαφέρον σε οποιονδήποτε χώρο αν επιλέξετε ένα και μοναδικό χρώμα και το τοποθετήσετε σε 3-4 σημεία του δωματίου.

  1. Περιορίστε τα χρωματικά στοιχεία σε δύο ευδιάκριτες αποχρώσεις.

Αν ανησυχείτε μήπως βάζετε πολλά χρώματα στον χώρο, σας προτείνουμε να περιοριστείτε σε δύο ευδιάκριτες αποχρώσεις.

Πηγή: spirossoulis.com / eirinika.gr

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons