ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Σπίτι σε ενοίκιο; Ποια είναι τα κατάλληλα έπιπλα.

Post by: 08/06/2024 0 comments

Μένετε σε ενοίκιο; Αυτά τα έπιπλα θα δώσουν στιλ και θα ανανεώσουν τη διακόσμηση του σπιτιού σας χωρίς να χρειαστεί να πάρετε άδεια από τον σπιτονοικοκύρη για να κάνετε αλλαγές. Μπόνους: όλα τα παρακάτω μπορείτε να τα κρατήσετε και στο επόμενο σπίτι σας – όσο μεγάλο ή μικρό κι αν είναι.

Επιλέξτε καναπέ με αποσπώμενα κομμάτια.

Έτσι θα μπορείτε να αλλάξετε τη φορά του καναπέ ανάλογα με τη διαρρύθμιση του χώρου και να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε κάθισμα αν χρειαστεί. Επιλέξτε ένα ουδέτερο χρώμα, όπως γκρι ή μπεζ γιατί ο καναπές είναι μεγάλο και κεντρικό στοιχείο του χώρου και πρέπει να ταιριάζει με όποιο χρώμα κι αν έχουν οι τοίχοι σας. Σε έναν τέτοιο καναπέ αξίζει να διαθέσετε χρήματα, για να μπορείτε να ξεκουράζεστε και να αντέχει στο χρόνο. Αν πάλι ο καναπές σας είναι μονοκόμματος καλύτερα μην διαθέσετε μεγάλο χρηματικό ποσό, γιατί δεν ξέρετε αν οι διαστάσεις του θα εξυπηρετούν ένα νέο σπίτι.

Επιλέξτε τραπεζάκι καθιστικού δύο κομματιών.

Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορεί το τραπεζάκι να ακολουθεί το μήκος του καναπέ. Μπορείτε να βάλετε και τα δύο αν έχετε όλο το μήκος του καναπέ ή το ένα αν στο νέο σας σπίτι ο καναπές έχει λιγότερα καθίσματα και μικρύνει.

Δώστε βάση στα μικροέπιπλα, αφού συμπληρώνουν ή δημιουργούν μικρές γωνιές σε οποιοδήποτε σπίτι. Επιλέξτε ωραία σκαμπό, πλαϊνά τραπεζάκια, πουφ κλπ. γιατί δίνουν χαρακτήρα και ολοκληρώνουν το καθιστικό σας. Αν σε κάποιο άλλο σπίτι δεν χωράνε, σίγουρα θα υπάρξουν δωμάτια που θα μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε.

Συμπεριλάβετε στο καθιστικό σας μια πολυθρόνα.

Συμπληρώνει άριστα τη γωνιά του καθιστικού σας και μπαίνει παντού. Τολμήστε να επιλέξετε ένα έπιπλο με έντονο χρώμα, για να κάνετε τη διαφορά. Με τον τρόπο αυτό θα προσθέσετε μια ανατρεπτική και πιο προσωπική πινελιά στον χώρο. Τα ενοικιαζόμενα σπίτια έχουν το αρνητικό να μην επιδέχονται πολλές αλλαγές. Η διακόσμηση είναι το ισχυρότερο μέσο για να τα νιώσουμε πιο δικά μας. Επομένως όπου μπορείτε καλό είναι να διακοσμείτε με έπιπλα και αντικείμενα που σας αντιπροσωπεύουν.

Αποφεύγετε μεγάλες συνθέσεις τοίχου.

Επιλέξτε μια σύνθεση για τον τοίχο με αποσπώμενα κομμάτια. Έτσι θα μπορείτε να τα προσαρμόζετε ανάλογα με τη διάσταση του τοίχου. Αποφύγετε μεγάλες ενωμένες κατασκευές γιατί δεν ξέρετε αν στο μέλλον θα χωράνε ή θα ταιριάζουν στις διαστάσεις του χώρου. Το ίδιο ισχύει και για τις βιβλιοθήκες, επιλέξτε τις με αποσπώμενα κομμάτια για να τις επεκτείνετε ή να τις μικραίνετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Επιλέξτε έπιπλα με αποθηκευτικό χώρο.

Είναι πολύ πρακτικά αφού ποτέ δεν ξέρετε πόσες ντουλάπες θα έχει το επόμενο σπίτι σας. Ακόμη, είναι πολύ πρακτικά και στις μετακομίσεις αφού μπορείτε να αποθηκεύσετε πράγματα αντί να τα βάζετε στις κούτες. Οπότε αγοράστε σκαμπό, καναπέ και κρεβάτι πάντα με αποθηκευτικό χώρο.

Τραπεζαρία που να ανοίγει.

Η καλύτερη ιδέα τραπεζαρίας είναι η ροτόντα γιατί δεν έχει γωνίες ώστε να χτυπάτε αν πρέπει να μπει σε μικρότερο χώρο. Είναι πολύ σημαντικό το έπιπλο να ανοίγει. Οπότε, αν έχετε χώρο την αφήνετε ανοιχτή με οβάλ σχέδιο ή αν δεν υπάρχει χώρος σε ροτόντα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχετε παραπάνω καρέκλες για όταν είναι ανοιχτή. Στην τραπεζαρία αξίζει να διαθέσετε κάποια χρήματα αφού είναι ένα έπιπλο που θα χρησιμοποιηθεί πολύ – και το καλό ξύλο δίνει πάντα σε ένα σπίτι άλλη κομψότητα.

Επιλέξτε διπλό κρεβάτι με μέγιστο φάρδος 1,60.

Ένα κλασικό διπλό έχει φάρδος 1,60. Aυτή είναι η τυπική διάσταση που μπαίνει στις κατόψεις όταν σχεδιάζεται η κατοικία. Καλό είναι όμως να μην επιλέγετε μεγαλύτερο, εκτός κι αν το μεγάλο υπνοδωμάτιο αποτελεί βασική προϋπόθεση της επιλογής του σπιτιού σας. Ο λόγος είναι επειδή η πλειοψηφία των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων διαθέτει μικρά σχετικά δωμάτια και υπάρχει περίπτωση να δυσκολευτείτε να βρείτε κάποιο που να διαθέτει μεγάλο υπνοδωμάτιο.

Προσεγμένος φωτισμός.

Ο φωτισμός στο σπίτι είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, όχι μόνο για πρακτικούς λόγους, αλλά και γιατί δίνει στιλ. Διαθέστε χρήματα για τα βασικά φωτιστικά της κατοικίας, όπως της τραπεζαρίας, του καθιστικού και της κρεβατοκάμαρας.

Είναι αντικείμενα που σε όποιο σπίτι και να πάτε είναι αυτά που δίνουν ποιότητα στον χώρο. Επίσης, είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν απαιτήσεις και για φωτισμό σε επιμέρους σημεία. Εκεί αγοράστε κάτι απλό και οικονομικό, γιατί πιθανόν σε ένα άλλο σπίτι να μην τα χρειαστείτε και δεν θέλουμε να “κλέβουν” την παράσταση από τα βασικά φωτιστικά.

Επιμέρους φωτισμός.

Δίνουν ατμόσφαιρα και δημιουργούν μικρές εστίες φωτισμού που μεγαλώνουν το χώρο και τον κάνουν πιο μυστηριώδη – και εν τέλει γοητευτικό. Επιλέξτε ωραίες λάμπες και επιδαπέδια φωτιστικά. Ταιριάξτε τους αλλάζοντας ή διαλέγοντας το χρώμα στο καπέλο ή στη βάση τους. Η επιλογή φωτιστικών με αμπαζούρ είναι αρκετά ενδιαφέρουσα γιατί αλλάζοντας τα αμπαζούρ στο φωτιστικό, αλλάζει τελείως εικόνα και προσαρμόζεται σε κάθε νέο χώρο, με πολύ οικονομικό τρόπο!

Πηγή: spirossoulis / eirinika.gr

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons