ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Ρουζ: 6 tips για να τοποθετήσετε σωστά σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σας!

Post by: 23/11/2023 0 comments

Το ρουζ αποτελεί ένα από τα βασικά προϊόντα μακιγιάζ που βρίσκεται στο νεσεσέρ κάθε γυναίκας.

Ωστόσο, αυτό που παρατηρείται συχνά είναι ότι δεν ξέρουμε πώς τα τοποθετήσουμε σωστά και το αποτέλεσμα κάποιες φορές δεν είναι αυτό που περιμένουμε.

Δε χρειάζεται να απογοητευόμαστε! Να πώς γίνεται η σωστή χρήση του ανάλογα με το σχήμα του προσώπου μας!

Οβάλ σχήμα προσώπου.

Χωρίς έντονες γωνίες, ούτε πολύ στρογγυλεμένο, ο τρόπος για να τονίσεις τα ζυγωματικά στο οβάλ σχήμα προσώπου είναι τοποθετώντας το ρουζ κάτω από το κόκκαλο των ζυγωματικών και σβήνοντας προς τα έξω.

Στρογγυλό σχήμα προσώπου.

Αυτός ο τύπος προσώπου είναι πλατύς στα ζυγωματικά και στενεύει ελαφρά στο σαγόνι και το μέτωπο. Το σωστό λοιπόν είναι να ξεκινήσετε την τοποθέτηση του ρουζ από το ύψος των αυτιών έως τη γωνία του στόματος, ακολουθώντας καθοδική κίνηση. Έτσι, το πρόσωπό σας θα δείξει λεπτότερο και με πιο ισορροπημένες αναλογίες.

Τετράγωνο σχήμα προσώπου.

Με τετραγωνισμένο μέτωπο και ισχυρή δομή οστών, το τετράγωνο πρόσωπο παρουσιάζει έντονες γωνίες. Εφαρμόστε το ρουζ με κυκλικές κινήσεις ακριβώς πάνω στα μήλα του προσώπου, σβήνοντας ελαφρά προς τα έξω. Επίσης, βάζοντας ρουζ στο κάτω μέρος του σαγονιού, θα δημιουργήσετε πιο «στρογγυλό» εφέ στο πρόσωπό σας.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς.

Με μεγαλύτερη έκταση στο μέτωπο και πιο στενό στην περιοχή του σαγονιού, το πρόσωπο θυμίζει καρδιά και πιθανόν το σαγόνι να είναι στρογγυλεμένο ή να σχηματίζει γωνίες. Ξεκινώντας από το πιο ψηλό σημείο των ζυγωματικών, εφαρμόστε το ρουζ με κινήσεις προς τα μέσα και με καθοδική φορά. Αυτό θα δημιουργήσει πιο έντονα ζυγωματικά, τραβώντας την προσοχή από το πηγούνι.

Στενόμακρο σχήμα προσώπου.

Στον τύπο αυτό προσώπου το μέτωπο και το σαγόνι έχουν το ίδιο πλάτος και το πρόσωπο είναι στενό και μακρύ. Κατά την εφαρμογή του ρουζ ακολουθήστε οριζόντιες κινήσεις με φορά από τα μήλα προς τα αυτιά. Με αυτό τον τρόπο θα απαλύνετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και θα το κάνετε να φαίνεται πιο στρογγυλό και ισορροπημένο.

Πρόσωπο με σχήμα διαμάντι.

Με στενό μέτωπο και σαγόνι, τα ζυγωματικά αποτελούν το πιο πλατύ τμήμα του προσώπου. Η ιδανική εφαρμογή του ρουζ γίνεται με κυκλικές κινήσεις κατά μήκος του κόκαλου των ζυγωματικών και φορά προς τα αυτιά, σβήνοντας με απαλές κινήσεις. Επίσης, τοποθετώντας περιμετρικά σε όλο το πρόσωπο, το ρουζ θα δημιουργήσετε πιο «απαλό» αποτέλεσμα. Έτσι, θα καμουφλάρετε τις αδυναμίες αυτού του σχήματος προσώπου.

Πηγή: eirinika.gr

Φωτό από: https://gr.depositphotos.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons