ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Νέα χρονιά, νέες αλλαγές: Πανέξυπνες ιδέες διακόσμησης που μπορούν να υλοποιηθούν σε 1 μέρα!

Post by: 12/01/2024 0 comments

Με τους γρήγορους ρυθμούς που έχει η ζωή σας πλέον, δεν είναι τόσο εύκολο να ασχολείστε πολλές μέρες με το σπίτι και να σκέφτεστε συνεχώς ιδέες για μίνι ανακαίνιση. Εμείς όμως για αυτό τον λόγο είμαστε εδώ και έχουμε για εσάς φανταστικές και πολύ έξυπνες ιδέες διακόσμησης για να ανανεώσετε τον χώρο σας αλλά και τη ζωή σας.

Παρουσιάστε μια συλλογή.

Αν έχετε κάποια πορσελάνινα βάζα με όμορφα σχέδια, τότε βάλτε τα σε κοινή θέα. Χρησιμοποιήστε την τραπεζαρία σας ως πάγκο για να αναδείξετε την υπέροχη συλλογή σας. Δεν χρειάζεται να είναι όλα τα βάζα ίδια αλλά σίγουρα θα πρέπει να δένουν όμορφα μεταξύ τους.

Χρησιμοποιήστε τις κουρτίνες ως διαχωριστικό.

Τώρα πια τα περισσότερα σπίτια έχουν ενιαίες κουζίνες και σαλόνια και αυτό δεν είναι πάντα θετικό. Αν για παράδειγμα η κουζίνα σας είναι σαν βομβαρδισμένο τοπίο, τότε γιατί να τη έχετε σε κοινή θέα. Βάλτε μια όμορφη κουρτίνα και τραβήξτε την κάθε φορά που θέλετε να διαχωρίσετε τους δύο χώρους.

Μαξιλάρια και φωτισμός.

Στην κρεβατοκάμαρα, αυτά τα 2 πράγματα που μπορούν να αλλάξουν εύκολα και γρήγορα χωρίς τη δαπάνη πολλών χρημάτων είναι τα μαξιλάρια και ο φωτισμός. Προσθέστε ένα μεγάλο ριγέ μαξιλάρι για να δώσετε ναυτικό στιλ στο δωμάτιό σας και κρεμάστε δύο όμορφες λάμπες από το κρεβάτι ή το ταβάνι για να ενισχύσετε την ατμόσφαιρα του δωματίου σας.

Προσθέστε μια αντίκα στο μπάνιο σας.

Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε με τις αντίκες. Αν έχετε κάποιο παλιό επιπλάκι στο σπίτι σας δοκιμάστε να το βάλετε στο μοντέρνο μπάνιο σας. Η αντίθεση που θα δημιουργηθεί είναι πολύ όμορφη και θα αναδείξει αμέσως τη διακόσμηση του μπάνιου.

Οι αντίκες όταν χρησιμοποιούνται με μέτρο σε μοντέρνα σπίτια, προσδίδουν πολυτέλεια. Όταν χρησιμοποιούνται από την άλλη μεριά με πλεονασμό, τότε καταλήγουν να δείχνουν απλά ξεπερασμένες.

Φτιάξτε ένα έργο τέχνης από πιάτα.

Ενώ πέρυσι ήταν πολύ της μόδας η gallery art μέσα στο σπίτι, φέτος βλέπουμε να κάνουν την εμφάνισή τους οι συλλογές. Αν έχετε μια συλλογή από όμορφα πιάτα, βάλτε τα στο τοίχο σας σε μια μεγάλη έκταση όπως θα κάνατε με έναν μεγάλο πίνακα ζωγραφικής.

Ξεκολλήστε τα έπιπλα από τους τοίχους.

Μπορεί μέχρι τώρα να συνηθιζόταν να κολλάμε τα έπιπλα πάνω στους τοίχους αλλά αυτή η συνήθεια πρέπει να αλλάξει. Φέτος τα έπιπλα βρίσκονται σε απόσταση από τους τοίχους τόσο σε σαλόνια, υπνοδωμάτια όσο και σε μπάνια. Ειδικά στα μπάνια, οι ανεξάρτητες μπανιέρες είναι το απόλυτο must.

Παλιά συνηθιζόταν να κολλάμε τα έπιπλα στους τοίχους. Πλέον η διακόσμηση γίνεται πιο κεντρική! Απομακρύνετε λοιπόν καναπέδες, κρεβάτια και τραπέζια από τους τοίχους.

Όλες οι παραπάνω ιδέες μπορούν εύκολα να υιοθετηθούν μέσα σε μια μέρα και να δημιουργήσετε έτσι ένα σπίτι που θα είναι απόλυτα ανανεωμένο χωρίς τη δαπάνη πολλών χρημάτων.

Πηγή: spirossoulis / eirinika.gr

Φωτό από: Vecislavas Popa / Pexels

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons