ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Μικρό Διαμέρισμα; Δείτε με ποια χρώματα θα φαίνεται μεγαλύτερο!

Post by: 04/02/2024 0 comments

Ανοιχτές αποχρώσεις.

Ουδέτερες στους τοίχους, τα έπιπλα, και τα υφάσματα, με μικρές έντονες πινελιές στα διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού. Είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός. Το λευκό, το γκρι και τα ανοιχτά γήινα χρώματα θα πρέπει να είναι πρώτα στη λίστα επιλογής σας και να κυριαρχούν. Άλλωστε πρέπει να κερδίσετε φωτεινότητα από παντού! Το λευκό ειδικά θα βοηθήσει στην ανάδειξη οποιασδήποτε πηγής φωτός. Έχουμε μιλήσει για πιο σκούρες αποχρώσεις για φέτος το χειμώνα. Όσοι, όμως, έχετε λίγα τετραγωνικά θα πρέπει να συγκρατηθείτε.

Ταβάνι.

Κάντε το ταβάνι σας να φαίνεται ψηλότερο συνεχίζοντας το χρώμα του τοίχου 15 πόντους προς τα μέσα και στο ταβάνι. Έτσι θα δώσετε ύψος και αέρα στο διαμέρισμά σας.

Ενοποιήστε του χώρους με παρόμοιες αποχρώσεις.

Όπως ακριβώς τα διαφορετικά χρώματα χωρίζουν το διαμέρισμα σε διαφορετικές περιοχές, οι διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος μπορούν να ενώσουν όλα τα δωμάτια. Έτσι, το διαμέρισμά σας θα φαίνεται κατά κάποιο τρόπο ενιαίο, άρα και μεγαλύτερο.

Κάντε το μονόχρωμο.

Αν θέλετε ένα πιο έντονο χρώμα σε κάποιον από τους χώρους σας, τότε διατηρήστε τη μονοχρωμία.  Οι μονοχρωμίες βοηθούν το μάτι να κινείται πιο εύκολα στο δωμάτιο χωρίς βίαιες διακοπές από άλλα χρώματα. Επίσης περιορίζει την ικανότητα αντίληψης διάστασης και τα πράγματα φαίνονται πιο ευρύχωρα απ΄όσο πραγματικά είναι.  Αν θέλετε, λοιπόν, να ανοίξετε τον χώρο διατηρήστε το ίδιο χρώμα σε έπιπλα, ντεκόρ ή τοίχους και προσθέστε πολύ μικρές αποχρώσεις σε κάποια αντικείμενα, για να το κάνετε πιο ενδιαφέρον.

Τελευταία συμβουλή είναι να μην ξεχάσετε το μαύρο.

Όποια χρώματα και να έχετε χρησιμοποιήσει σε έναν μικρό χώρο, προσθέστε ένα αντικείμενο που είναι μαύρο. Είτε πρόκειται για ένα φωτιστικό, είτε για ένα κάδρο, το μαύρο θα γειώσει τον χώρο και θα κάνει εντονότερα τα υπόλοιπα χρώματα. Δοκιμάστε το, δουλεύει!

Πηγή: spirossoulis.com / eirinika.gr

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons