ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Μικρά μυστικά οργάνωσης που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σας!

Post by: 20/11/2022 0 comments

Υπάρχουν επαγγελματίες οργανωτές οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά πώς να βάλουν σε τάξη οποιοδήποτε σπιτικό.

Εσείς, από την άλλη, το μόνο που γνωρίζετε να κάνετε με σιγουριά τέλεια είναι πώς μέσα σε μερικές ώρες να φέρετε το απόλυτο χάος στο σπίτι σας. Κι αν δεν είστε εσείς προσωπικά υπεύθυνοι γι’αυτό, τότε σίγουρο είναι ο σύζυγος και τα παιδιά σας.

Δείτε ποια είναι τα βασικά μυστικά που θα βάλουν στην απόλυτη τάξη το σπίτι σας.

Πρωί.

Όταν ξυπνάτε το πρωί συνήθως βάζετε νερό να βράσει για να φτιάξετε έναν καφέ ή ένα τσάι. Μέχρι να βράσει το νερό σας, αδειάστε το πλυντήριο πιάτων και γεμίστε το με τα άπλυτα πιάτα που κατά πάσα πιθανότητα έχετε στον νεροχύτη σας. Αν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων τότε απλά αδειάστε τον νεροχύτη σας πλένοντας τα πιάτα που υπάρχουν σε αυτόν. Δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά κάτι τέτοιο.

Ντους.

Έχετε πάντα μαζί σας μια βούρτσα και πριν ξεκινήσετε να πλένεστε τρίβετε τα πλακάκια του ντους αλλά και τις πόρτες του. Αν κάνετε κάτι τέτοιο κάθε φορά που μπαίνετε στο ντους για μπάνιο τότε η ντουσιέρα σας δεν θα γεμίσει ποτέ μούχλα και άλατα. Επιπλέον δεν θα χρειάζεται να κάνετε σχεδόν ποτέ βαθύ καθάρισμα σε αυτήν.

Βράδυ.

Μάθετε να αφιερώνετε 10 λεπτά κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο προκειμένου να καθαρίζετε το γραφείο σας, το coffee table, να διπλώνετε τις κουβέρτες που έχετε πεταμένες στους καναπέδες σας και να κάνετε ένα σκούπισμα στο τραπέζι και τους πάγκους της κουζίνας σας. Επίσης μάθετε να κρεμάτε τα ρούχα που έχετε απλώσει στις καρέκλες σας επιστρέφοντας από τη δουλειά.

Ψώνια.

Μην ψωνίζετε τίποτα παρορμητικά. Μάθετε να είστε σίγουροι για τα πράγματα που αγοράζετε -είτε αυτά είναι ρούχα είτε είδη σπιτιού- έτσι ώστε να μην έχετε ποτέ στο σπίτι σας πράγματα που δεν χρειάζεστε πραγματικά ή δεν σας αρέσουν. Το βασικό είναι να έχετε λίγα πράγματα που σας είναι απολύτως χρήσιμα. Έτσι θα έχετε πάντα ένα οργανωμένο σπίτι.

Πηγή: spirossoulis / eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons