ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Με αυτούς τους τρόπους το αλκοόλ καταστρέφει την επιδερμίδα μας! Συμβαίνει σταδιακά …

Post by: 29/02/2024 0 comments

Η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο είναι μία διαδεδομένη κοινωνική συνήθεια που δεν βλάπτει τον οργανισμό.

Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε πως η υπέρμετρη κατανάλωση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας όσο και στην εξωτερική μας εμφάνιση.

Το να πίνετε ένα ποτό μια φορά στο τόσο, φυσικά δεν πρόκειται να φθείρει το δέρμα σας, ωστόσο εάν το παρακάνετε μάλλον θα δείτε σημάδια φθοράς στην επιδερμίδα σας. Το αλκοόλ είναι μια ηπατοτοξίνη, που σημαίνει ότι βλάπτει ειδικά το συκώτι.

Αυτό το όργανο είναι στενά συνδεδεμένο με τη λειτουργία του δέρματός σας, οπότε αν το ήπαρ σας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, θα εμφανιστεί στο δέρμα σας.

Η κατανάλωση αλκοόλ, που χαρακτηρίζεται ως δύο ποτά την ημέρα, όχι μόνο αφυδατώνει το δέρμα σας, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονή, πρόωρη γήρανση και αποχρωματισμό της επιδερμίδας.

Συγκεκριμένα, η υπερκατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει:

Αφυδάτωση.

Το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα σας, όπως η θερμότητα του ήλιου απορροφά την υγρασία από την άμμο. Το υπερβολικό αλκοόλ τείνει να προκαλεί έξαψη στους περισσότερους ανθρώπους, λειτουργεί ως διουρητικό και έτσι προκαλεί αφυδάτωση.

Επίσης εμποδίζει την παραγωγή της αγγειοπιεσίνης, της ορμόνης που σας βοηθά να απορροφάτε το νερό.

Το να πίνετε ένα ποτό μια φορά στο τόσο, φυσικά δεν πρόκειται να φθείρει το δέρμα σας, ωστόσο εάν το παρακάνετε μάλλον θα δείτε σημάδια φθοράς στην επιδερμίδα σας.

Φλεγμονή.

Οι υπερβολικοί υδατάνθρακες και η προστιθέμενη ζάχαρη που περιέχει ένα αλκοολούχο κοκτέιλ μπορούν να οδηγήσουν σε φλεγμονή, ενώ το αλάτι μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα.

Αυτό εξηγεί το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας μετά από μια νύχτα έξω.

Ακμή.

Τα υψηλά επίπεδα αλατιού και ζάχαρης στο ποτό σας μπορεί να διεγείρουν την ορμόνη IGF-1, η οποία προκαλεί υπερβολική παραγωγή ελαίου στο δέρμα σας.

Αυτό, συνδυαστικά με τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης που προκαλούν φλεγμονή δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για εκδήλωση ακμής.

Πρόωρη γήρανση.

Όταν πίνετε αλκοόλ, αυξάνετε τις πιθανότητες βλάβης των κυττάρων σας και γήρανσης του δέρματός σας. Η αφυδάτωση αποδυναμώνει το φραγμό του δέρματος, κάτι το οποίο μπορεί να επιτρέψει στους περιβαλλοντικούς παράγοντες να προκαλέσουν ζημιά.

Μειώνει επίσης τα αποθέματα βιταμίνης Α στο ήπαρ σας. Η βιταμίνη Α  είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προώθηση της κινητικότητας των κυττάρων και προστατεύει το δέρμα σας από φαινόμενα όπως η ρύπανση.

Αποχρωματισμός.

Το αλκοόλ λειτουργεί ως αγγειοδιασταλτικό, δηλαδή ανοίγει τα αιμοφόρα αγγεία σας. Εάν τα αγγεία σας υπερδιπλασιαστούν, μπορεί να σκάσουν, αφήνοντάς σας με μικρές περιφερειακές φλέβες που μπορούν να γίνουν μόνιμα διευρυμένες.

Επιπλέον, εάν το ήπαρ σας αποτυγχάνει να λειτουργήσει σωστά, μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό και να προκαλεί χρωματισμό γύρω από τα μάτια σα

Πηγή: eirinika.gr

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons