ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Δεν θα πιστεύετε γιατί πέφτουν τα μαλλιά σας!

Post by: 08/02/2024 0 comments

Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες, ορισμένες εκ των οποίων μας προκαλούν «έκπληξη» μερικές φορές.

Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι της τριχόπτωσης;

Ορμονικές διαταραχές και τριχόπτωση.

Είτε πρόκειται για κάποια διαταραχή στην παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών ή λόγω εμμηνόπαυσης, οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην τριχόπτωση. Πράγματι, σε περίπτωση υποθυρεοειδισμού, παράγεται ένα οξειδωτικό στρες το οποίο, όχι μόνο προκαλεί τριχόπτωση, αλλά επιπλέον επιβραδύνει την αναγέννηση νέας τρίχας.

Υπάρχει μια λεπτή ισορροπία οιστρογόνων, προγεστερόνης και τεστοστερόνης που επηρεάζει την υγιή ανάπτυξη του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών. Έρευνα έχει αποδείξει ότι ακόμη και η παραμικρή αλλαγή σε αυτές τις ορμόνες μπορεί να οδηγήσει σε έντονη τριχόπτωση.

Η αραίωση και η απώλεια μαλλιών είναι πολυγονιδιακή, που σημαίνει ότι εμπλέκονται πολλά γονίδια που έχουν ως αποτέλεσμα την τριχόπτωση. Λόγω των συστημάτων και λειτουργιών του σώματος των γυναικών, οι οποίες ρυθμίζονται από τις ορμόνες και το ενδοκρινικό μας σύστημα, υπάρχει ένα πλήθος παραγόντων που οδηγούν σε τριχόπτωση.

Κατά την εμμηνόπαυση, η μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων δεν τους επιτρέπει πλέον να αποτελούν επαρκές προπύργιο έναντι των ανδρογόνων, ορμόνες που επηρεάζουν την φυσιολογία του τριχοθύλακα, προκαλούν φλεγμονή του τριχωτού της κεφαλής και ακολούθως τριχόπτωση.

Το ίδιο φαινόμενο μπορεί να συμβεί και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Διατροφική ανεπάρκεια και απώλεια μαλλιών.

Είτε πρόκειται για ανεπάρκεια που σχετίζεται με δυσανεξία σε τρόφιμα, τροφική αλλεργία ή ανεπαρκή πρόσληψη ιχνοστοιχείων, όπως ο ψευδάργυρος, παρατηρούμε μια επίδραση στη ζωτικότητα και την απώλεια των μαλλιών.

Ανθυγιεινός τρόπος ζωής και τριχόπτωση.

Ο καπνός, το στρες, η δυνατή μουσική, έχουν αποδεδειγμένες επιπτώσεις στην τριχόπτωση. Πράγματι, δημιουργούν ένα επιβλαβές οξειδωτικό στρες, καθώς και ανησυχία.

Όλα αυτά λοιπόν εντείνουν την τριχόπτωση. Ακούγοντας μουσική εντάσεως μεγαλύτερη των 85 ντεσιμπέλ, λόγω των έντονων δονήσεων, επηρεάζονται τα κύτταρα του βολβού της τρίχας.

Είναι επομένως απαραίτητο να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να αποφύγετε την τριχόπτωση.

Φυσικά θα βρείτε στο φαρμακείο της γειτονιάς σας τα κατάλληλα προϊόντα για να την αντιμετωπίσετε!

Πηγή: yo.gr. / eirinika.gr

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons